fredag 13. september 2013

Når ondskapen skjuler seg bak en kappe...

Shawn Ratigan

 
I den katolske menigheten i Kansas var han kjent som en som en prest som likte å ha det gøy, og hans spesialitet var å ta opp barneselskaper og andre hendelser på video.

Så da "Fader" Shawn Ratigan ble arrestert i mai 2011 skaket det hele menigheten hans.

I dag ble presten dømt til 50 år i fengsel, for å ha tatt hundrevis av overgrepsbilder av jenter helt ned i 2-årsalderen.

Noen av bildene var tatt i selve kirken der han jobbet, og anklagerne i retten sa at Ratigan hadde begått sine ugjerninger rett foran nesen på de uvitende foreldrene.

Ratigan beklager og sier at han ikke kunne hjelpe seg, men sier sjelen hans har det bra og at Gud har tilgitt ham.

Hvilken Gud tilgir slike onde og beregnende handlinger? Fyren står og filmer barna, så senere er det naturlig for dem at han fortsetter å plassere dem foran kamera, bare denne gangen uten klær.

Biskop Robert Finn.
På amerikanske nettsider tituleres han som "Father". Hvordan kan en vanlig mann inneha en slik tittel, han er jo ikke far for disse folkene, han er jo noe helt annet, som begynner på S og slutter på N.

Den katolske kirke viser på nytt at noen av deres prester, bak sine fine drakter og titler og uinnskrenkede autoritet (han er jo Faderen, ikke sant?) ikke er noe annet enn kynisk beregnende pedofile forbrytere og kriminelle.

Det verste er at den katolske kirken fortsetter å verne om sine avvikere, og lar dem fortsette sine ugjerninger, heller enn å utsette kirken for skandaler.

En oppvask internt førte ikke lenger enn at da det ble oppdaget barnepornografiske bilder på prestens pc, ble presten ikke politianmeldt, men sendt til psykolog.

Den som prøvde å dysse ned saken, var biskop Robert Finn, som nå blir kjent som den aller første amerikanske biskopen til å få en dom for å ikke ha varslet fra om mulige overgrep mot barn.

Familien til en 2 år gammel misbrukt datter, har mistet sin tro til kirken, og moren sier: - Vår datter har lidd mye. Det er monstre overalt.

Noe å tenke på. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar