Grønnsakspizza

Sjekk den kjekke risten under, den gjør at bunnen ikke blir soggy.
Pappa sa i alle fall "dette er den beste pizzaen jeg har smakt på en lang stund", da han trolig for første gang i sitt liv spiste pizza uten kjøtt. For meg selv var det en personlig utfordring å lage noe annet enn kjøttdeig-pizza. En triumf.
 
Prøv denne:
Deig:
7 dl mel
3 dl vann
20 gram fersk gjer
en klype salt
Rør sammen deigen, og elt den gjerne noen minutter. Sett til heving minst 1 time. Så tar du den ut, fordeler deigen på en smurt langpanne, og sett den gjerne til etterheving i kjøkkenvasken med
fylt varmt vann under.
FYLL:

Stek 1 hakket løk i en stekepanne med litt olje og smør.
Ha over 1 kinesisk hvitløk, presset.
Ha i 1/3 broccoli, kun små buketter, rørestek.
Ha i 8-10 spinatputer fra frossen spinat, rørestek til den er tint.
Ha gjerne i litt hakket paprika.
Ha i 1/4 squash, del den i to og så deler du i to igjen. Den skal steke kort tid, til den er litt myk.
Ha over ca 1 ss pizzakrydder fra Santa Maria
Ha over 1 ts paprika
+ Jeg liker dolly dimple kreolsk krydderblanding!

SLUTTFASEN:
 
Smør 1/2 boks Idun pizzasaus jevnt over pizzaen, og ha deretter over grønnsaksblandingen. Krydre med litt salt og pepper. Sett i midten i forvarmet ovn, 225 grader. Stek 10 minutter, så tar du over osteblanding (mozarella og cheddar er godt!), ca 250-300 gram. Stek 10 minutter til. Om du vil skjerpe toppen, flytter du pizzaen opp. Vil du skjerpe bunnen, flytter du ned.

Kommentarer

Populære innlegg