mandag 13. mai 2013

Mormors nytrekte torsk med brunstekt løk



Det er ikke hverdagskost å få en deilig torskemiddag tilberedt og servert av min mormor på 88 år, så dette ble en middag jeg og min søster satte stor pris på. Nå kan også du lage denne retten, som er lett å få til, og smaker kjempegodt. 


Du trenger:

4-500 gram torskefilet /hysefilet
1-2 løk skåret i ringer
200 gram Melange/Soft Soya margarin.


Begynn med å skjære opp løken, og stek den med margarin i middels varme til løken blir brun. Det bør ta circa 15 minutter.

Fisken kan du dele i 2-3 biter, og la den trekke i kokt vann med litt koksalt i cirka 8 minutter. Eller: Om du ønsker å steke den, er det også deilig å bare legge torsken sammen med løken og steke 10 minutter.

Ha litt salt og pepper og piffi, og dypp den gjerne i litt mel du har lagt på en tallerken først.
Når fisken begynner å gå fra hverandre, løsne, så er den ferdig. Er du usikker, smaker du litt først.

Dette blir bare så godt. Jo ferskere fisk, jo bedre blir det!!

Server med kokte poteter, kokt gulrot i skiver, og masse kjærlighet!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar