Kom hit lam, og jeg skal spise deg opp!
"Kaken smakte avskyelig. Jeg spiste fire stykker."
Ikke alle liker lam. Men hva er der ikke å like? Små, uskyldige nøster, som er herlig å kose med, og enda herligere å spise opp. I mitt hjerte er jeg veggis, men resten av kroppen elsker dette kjøttet. Vil ha, vil ha! Vil ha mer!
I dag skal du få oppskriften på hjemmelaget potetform med grillstekte lammekoteletter og salat.
Dette trenger du:
- 5-6 lammekoteletter
- salt, pepper
- 5 ss tigersaus (finnes på Spar)
- 2 dl olivenolje
- 1 sitrondæsj
- 1 liten ss spisskummen
- 1 liten ss paprika
- litt lammekrydder/annet krydder DU liker
- Salat, agurk, tomat, osv
- 8 kokte og skrelte poteter
- 1 pakke matfløte
- 4 ss revet gulost
- evt litt hvitløk
- løkpulver
- Legg kotelettene i marinaden, gjerne i en pose, ca 1/2 time
- Stek i grillpanne med litt ghee i ca 15 minutter.
- Potet legges i skiver i form, ha over krydder og fløte og ost, stek i midten av ovn 20 min. 220 grader. Evt gratiner med grillfunksjon mot slutten.
- Lag salat.
Kommentarer
Legg inn en kommentar