torsdag 9. mai 2013

Dampede blåskjell i eplecider

Jeg trenger ikke dra til Nice for å spise deilige blåskjell, det får jeg her i Bodø, det! - Dette smakte bedre enn blåskjellene vi spiste i Spania og Frankrike, sa mannen min etter å ha smakt på dagens rett, som du nå selv kan lage på ditt eget kjøkken.

Vi fulgte i all hovedsak oppskriften til Bent Stiansen fra hans veldig fine kokebok "Alene Hjemme", og følger hans oppfordring om at blåskjell kan du variere med så mangt av smaker. Men velger du denne oppskriften, blir du garantert fornøyd!

Til 2 personer:

Dette trenger du:

1 kg blåskjell

2 ss solsikkeolje/rapsolje
1 hakket løk (gjerne rødløk)
4 hakkede hvitløkfedd
1 ts frisk/tørket timian
1-2 dl eplecider/hvitvin/eplemost/sitronjuice

2 dl kremfløte
salt /pepper
2 ss maizenamel (maisstivelse)
2 ss friske urter (bladpersille, koriander)

1. Rens og vask blåskjellene, ha dem i en bolle med kaldt vann. Puss av alt du klarer, og kast skjell som er sprukket!

2. Stek løkene i en stor kasserolle (5 liter), ha i timian.

3. Ha i blåskjellene sammen med eplesideren, og la det koke voldsomt (!) i ca 2-3 minutter til skjellene har åpnet seg.

4. Fjern skjellene, og lag saus av kraften med fløten, smak til med sitron og krydder.

5. Rist deg litt maizenamel med kaldt vann, og ha det i sausen.

6. Hell sausen over skjellene, ha litt friske urter (om du har), og server med pommes frites, ris eller nystekte hvitløksbaguetter.

Dette er også en grei forrett om dere er 4 personer. Virkelig klasse mat. Bare ikke spis skjell som ikke har åpnet seg under kokinga.



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar