torsdag 21. mars 2013

Biff på grillpanne med hjemmelaget chips

Dette er en deilig rett for to personer, og koselig å lage sammen. Mens den ene lager chips, tar den andre seg av biffen, salaten og bearnaisesausen. Når du er ferdig, har du et herremåltid. Jeg får utrolig mye energi av å spise storfekjøtt, så hvis du er litt slapp en dag, vet du hva du har å gjøre:)

Dette trenger du:

3-4 stykker indrefilet
salt, pepper, piffi, paprika, ++

Marinade:
stor dæsj olivenolje
liten dæsj tigersaus
nyskvist sitron

5 nypoteter

Salat med tomat og agurk

Toro bearnaisesaus: Husk smør og melk

Dette gjør du:

Legg fileten i marinaden, og krydre den. Kan ha litt garam masala om du liker ekstra krydder, eller vanlig tacokrydder. La stå i romtemperatur 1/2 time.

Varm opp grillpannen med middels varme, ha i en skvett ghee (klarnet smør), og litt rapsolje. Stek et par minutter på hver side så du får grillstripene på kjøttet. Etterstek deretter i 20 minutter, snu filetene av og til.

Chips: Skjær potetene i staver mens du varmer en stor stekepanne fylt med ca 1 liter frityrolje (solsikke, jordnøtt). Det skal være bra varmt før du har i, legg en prøvepotetbit i først. Stekes i ca 7 minutter til poteten blir brun, tas av med hullsleiv, legg på fat med tørkepapir under.

Lag salat og saus til slutt. Brukte saus fra Knorr, men synes Toros er best.

Da er det bare å sette seg ned og kose seg! Smaklig måltid!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar