lørdag 2. februar 2013

Kinesisk kyllingwok

Dette er en deilig rett å raske sammen, og du føler deg vel i magen etterpå.

2 brystfileter av kylling
Salt og pepper
1 ss tigersaus
1 ss kyllingkrydder
1 ts paprika

1-2 ss rapsolje
1 ss smør
1 løk i strimler
2 fedd hvitløk, opphakket
1 gulrot i tynne remser
1/2 paprika i tynne remser
1 ss østerssaus
1 ss Fish sauce
1 ss soyasauce
1 ss søt chilisaus


Skjær filetene flatt og gå gjerne over dem med en kjevle. Skjær i nokså tynne strimler. Ha over salt, pepper, tigersaus og krydder og la den marinere litt.

Stek løk 5 minutter, ha restene av grønnsakene. Ha deretter i kylling, sett opp varmen, og la dem steke i ca 10 minutter, ha over de forskjellige sausene underveis.

Damp gjerne litt brokkoli ved siden av, og ha det i blandingen når du serverer.

Karakter: 9 av 10, sa den kresne mannen min. Vi brukte Ytterøy kyllingfilet, og jeg må si den var god og mør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar