Linsesuppe med grønnsaker/ Dhal tarkari

Et godt utgangspunkt for dagen får du med en deilig, varmende linsesuppe, som den du skal lære å lage nå. Spis den med ris eller en brødskive, så får du maksimal næringsverdi ut av måltidet.

Dette er en litt endret oppskrift fra The Hare Krishna Book of Vegetarian Cooking.

1 kopp mung dhal/ grønne splitterter
1,9 liter  vann
3 ts salt
1 buljongterning (Helst Knorrs økologiske grønnsaksbuljong)
2 laurbærblad
1 kanelstang, delt i to
1 ts gurkemeie
1 ts paprika
1 ts sort pepper
1 ts pizzakrydder (Santa Maria er godt!)
1 ts garam masala / arabisk krydder
1 ss smør
270 g grønnsaker i biter
1 liten boks hakket tomat (ca 1-2 dl)
1 ss ghee
1 1/2 ts spisskummenfrø
1 ts knust chili
2 fedd hvitløk (valgfritt)
1 ts raspet fersk ingefær
1 ss ferskhakket koriander
2 sitroner

Rens og vask dhal. Kok vann, buljongterning, salt, laurbærblad og kanel i en kasserolle. Tilsett dhal og la den koke i ca 20 minutter, til den er mør. Lokket skal ikke legges helt over!

Fjern eventuelt skum på overflaten. Ha i smør og malte krydre, og grønnsakene. Kok i ca 10 minutter, og ha i 1 liten boks hakket tomater.

Imens varmer du ghee (klarnet smør) i en stekepanne, og steker kumminfrøene og chilien til kumminfrøene begynner å bli brune. Da har du i ingefær, og hvitløk, og steker litt til, før alt helles over i gryta og får stå noen minutter.

Ha over litt koriander, og server sitronbåter ved siden av.

Nydelig!!!

Kommentarer

Populære innlegg