SØDMEFYLT GULROTSUPPE

Den ser fantastisk ut (i virkeligheten!) og smaker deilig.
Denne suppa vil gi deg tilbake de søteste minnene du har. Når du smaker den, forsvinner alle vonde følelser.

Gir ca 1 liter suppe, grei forrett til 4 personer

Du tar

500 gram hakkede gulrøtter
1 rødløk i biter
8 dl-1 liter kokende grønnsaksbuljong (anbefaler Knorrs økologiske!)
1 1/2 dl ferskpresset appelsinjuice
1/2 ts malt spisskummen
1 god håndfull med fersk timian
salt/pepper
evt litt ferskrevet ingefær og nyknust spisskummenfrø

Løken hakkes og surres litt i en kasserolle med gulrøttene. Ha over kokende buljong og kok i ca 20-25 minutter til gulrøttene er møre. De siste minuttene har du i timian og kummin og appelsinjuice, det trenger ikke koke så lenge.

Bruk stavmikser og purer suppen. Du kan ha litt fint ferskrevet ingefær i suppen også, det hadde jeg og det var deilig. Litt fersk knust (bruk hammer i pose) spisskummenfrø gir også en fin touch. Mange liker også å ha ferske korianderurter i, det er opp til deg selv. Men det er ingen grunn til å stresse, dette blir godt uansett. Liker du creme fraiche i suppa di, eller en dæsj fløte, smaker du bare til!

KOKKETIPS: Jeg brukte økologiske gulrøtter og økologisk appelsin og økologisk grønnsaksbuljong. Tror det er med på å gjøre smaken bedre, men man tager selvsagt hva man haver. Vil uansett anbefale å skaffe en elektrisk sitruspresse, for det er kun fersk juice fra Chiquita som kan konkurrere med den man lager selv. Jeg bruker en som heter Lotte juicer som jeg fikk tak i på GlasMagasinet.

Kommentarer

Populære innlegg