tirsdag 17. april 2012

CANNELONI MED SPINAT OG RICOTTA

Dettte blir en deilig rett og ganske lett å lage!
 Dette blir en slags lasagnelignende rett som jeg synes ble enda bedre dagen etter den var laget.

Dette trenger du:

1 pakke canneloni-rør (Barilla)
75 gram revet mozarella
50 gram revet parmesan

Fyll:

30 gram smør
1 liten finhakket løk
2 knuste hvitløksfedd
1 pk fersk spinat, ferdig vasket eller 10-15 frosne spinatputer
300 gram ricottaost (1 boks)
1 ss oregano

Saus

1 ss olivenolje
1 liten finhakket løk
2 knuste hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
1 1/2 dl tomat-pastasaus
1 ts tørket oregano
2 ts dijonsennep
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker

Slik ser det ut når rullene er fylt og lagt på plass.




1. Forvarm stekovnen til 180 grader celsius. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok dem noen minutter (følg instruksjonen på pakken).

2. Fyll: Smelt smør, stek løk og hvitløk til den mykner. Ha i spinat og la den surre i fem minutter, til den mykner og all væsken er fordampet. Avkjøl den, og kjør den med ricotta og oregano i en food processor til du får en glatt masse.

3.Saus: Varm olje i en kjele, og stek løk og hvitløk i 8-10 minutter. Ha i resten av ingrediensene, og gi det et oppkok. Senk varmen, la sausen småkoke i 10-15 minutter, eller til den tykner.

4. Smør en ildfast form (ca 2 liter). Fordel 1/3 av sausen i bunnen. Sprøyt spinatfyllet inn i rørene (bare bruk en vanlig pose og klipp et hull), og legg den i formen til det er fullt. Ha mer saus over, og avslutt med ost. Sett formen i ovnen i 30-35 minutter. La den hvile i fem minutter før servering.

Server med salat og brød! Nice!

KOKKETIPS: Om du ikke er en stor spinatelsker, kan spinatsmaken bli veldig framtredende. Jeg vil derfor anbefale å tilsette noen broccolibiter i sausen, la de surre med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar