CANNELONI MED SPINAT OG RICOTTA
Dettte blir en deilig rett og ganske lett å lage! |
Dette trenger du:
1 pakke canneloni-rør (Barilla)
75 gram revet mozarella
50 gram revet parmesan
Fyll:
30 gram smør
1 liten finhakket løk
2 knuste hvitløksfedd
1 pk fersk spinat, ferdig vasket eller 10-15 frosne spinatputer
300 gram ricottaost (1 boks)
1 ss oregano
Saus
1 ss olivenolje
1 liten finhakket løk
2 knuste hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
1 1/2 dl tomat-pastasaus
1 ts tørket oregano
2 ts dijonsennep
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker
Slik ser det ut når rullene er fylt og lagt på plass. |
1. Forvarm stekovnen til 180 grader celsius. Kok opp en kjele med lettsaltet vann, og kok dem noen minutter (følg instruksjonen på pakken).
2. Fyll: Smelt smør, stek løk og hvitløk til den mykner. Ha i spinat og la den surre i fem minutter, til den mykner og all væsken er fordampet. Avkjøl den, og kjør den med ricotta og oregano i en food processor til du får en glatt masse.
3.Saus: Varm olje i en kjele, og stek løk og hvitløk i 8-10 minutter. Ha i resten av ingrediensene, og gi det et oppkok. Senk varmen, la sausen småkoke i 10-15 minutter, eller til den tykner.
4. Smør en ildfast form (ca 2 liter). Fordel 1/3 av sausen i bunnen. Sprøyt spinatfyllet inn i rørene (bare bruk en vanlig pose og klipp et hull), og legg den i formen til det er fullt. Ha mer saus over, og avslutt med ost. Sett formen i ovnen i 30-35 minutter. La den hvile i fem minutter før servering.
Server med salat og brød! Nice!
KOKKETIPS: Om du ikke er en stor spinatelsker, kan spinatsmaken bli veldig framtredende. Jeg vil derfor anbefale å tilsette noen broccolibiter i sausen, la de surre med.
Kommentarer
Legg inn en kommentar