AUBERGINE OG POTET GRATENG
Bruk opp matrestene og lag noe sunt samtidig! |
Dette blir en ovnsgryte med potetmoslokk, og jeg synes den ble deilig. Men kanskje litt spesiell for "ola nordmann", så dette er nok en rett for de som har lyst på en ny grønnsaksvariant.
Dette trenger du:
1 stor aubergine, i skiver
1 løk, fint hakket
8 puter frosset spinat
1/2 broccoli i små biter
1/2 liten blomkål i små biter
1 squash i middels store biter
3-4 ss røde linser, skylt og avrent
2 dl pastasaus/pizzasaus (ferdig)
1 ss tomatpure (valgfritt)
1-2 dl hakket tomat
1-2 dl vann
2 bokser potetmos rett i koppen/lag potetmos av vanlige poteter
Slik ser det ut til slutt. |
2. Skjær auberginene i skiver, dryss salt over og la dem hvile i 20 minutter. Skyll med vann og legg på tørkepapir.
3. Stek litt løk og ha i spinat, når den er oppløst har du i de faste grønnsakene og linser. Du kan krydre med pizzakrydder, litt paprika, litt spisskummen, og så har du i tomatblandingene og vann. La det småkoke i ca 20 minutter, til linsene er møre.
4. Ha fyllet i bunnen på ildfast form og legg aubergine over, som til en lasagne. Har du litt myk ost som ricotta, kan du ha det i samtidig med fyllet. Legg nytt lag med saus og avslutt med å legge potetmosen over. Ha gjerne litt parmesan over, det blir godt. Dekk med alufolie og sett i stekovn på ca 190 grader i 35 minutter. Siste minuttene tar du av alufolie og tar på grillelementet for å få litt farge på mosen.
5. La den gjerne stå noen minutter før du hugger innpå med noen skiver ved siden av.
Kommentarer
Legg inn en kommentar