AUBERGINE OG POTET GRATENG

Bruk opp matrestene og lag noe sunt samtidig!
Dette er til deg som har kjøpt aubergine, og lurer på hva du skal gjøre med den!!! Jeg kan tilby min selvkomponerte vegetarrett, der prinsippet bygger på at "man tager hva man haver". 

Dette blir en ovnsgryte med potetmoslokk, og jeg synes den ble deilig. Men kanskje litt spesiell for "ola nordmann", så dette er nok en rett for de som har lyst på en ny grønnsaksvariant.

Dette trenger du:

1 stor aubergine, i skiver
1 løk, fint hakket
8 puter frosset spinat
1/2 broccoli i små biter
1/2 liten blomkål i små biter
1  squash i middels store biter
3-4 ss røde linser, skylt og avrent
2 dl pastasaus/pizzasaus (ferdig)
1 ss tomatpure (valgfritt)
1-2 dl hakket tomat
1-2 dl vann
2 bokser potetmos rett i koppen/lag potetmos av vanlige poteter


Slik ser det ut til slutt.
1. Kok poteter og lag potetmos ved å presse poteten gjennom en presse. Er bare å beholde skallet på. Smelt litt smør, og rør med poteten. Spe ut med melk og ha i salt til slutt. Eller du kan bruke posemos, eller rett i koppen, det funket fint og tar utrolig lite tid!

2. Skjær auberginene i skiver, dryss salt over og la dem hvile i 20 minutter. Skyll med vann og legg på tørkepapir.

3. Stek litt løk og ha i spinat, når den er oppløst har du i de faste grønnsakene og linser. Du kan krydre med pizzakrydder, litt paprika, litt spisskummen, og så har du i tomatblandingene og vann. La det småkoke i ca 20 minutter, til linsene er møre.

4. Ha fyllet i bunnen på ildfast form og legg aubergine over, som til en lasagne. Har du litt myk ost som ricotta, kan du ha det i samtidig med fyllet. Legg nytt lag med saus og avslutt med å legge potetmosen over. Ha gjerne litt parmesan over, det blir godt. Dekk med alufolie og sett i stekovn på ca 190 grader i 35 minutter. Siste minuttene tar du av alufolie og tar på grillelementet for å få litt farge på mosen.

5. La den gjerne stå noen minutter før du hugger innpå med noen skiver ved siden av.
Kommentarer

Populære innlegg