Frityrstekte reker med chilisaus
Dette er en enkel rett å lage, bare du har gode reker og litt frityrolje!
Du trenger
1 pakke frosne, avskallede tigerreker / eller hele som du tar skallet av
1 flaske søt chilisaus
Frityrrøre:
125 gram hvetemel
60 gram maizenna
2,5 dl vann
1 ts sitronsaft
1 ss raps, eller solsikkeolje
1 ss bakepulver
1 ss potetmel
(Frityrrøreoppskrifr nr 2.
Frityrrøre:100 g hvetemel, 2 egg, 1 1/4 dl melk, 3 ss vannolje til steking, sitron og persille til garnering )
Tin rekene minst to timer i romtemperatur, eller lengre i kjøleskap, om du har tid. La de trekke på tørkepapir. Krydre litt med salt, pepper og curry. Vend dem i mel.
Miks sammen frityrrøren, og hell enorme mengder solsikkeolje i frityrkokeren din, eller en tykkbunnet kasserolle med god plass.
Frityrkokeren skal ha ca 180 grader, har du i vanlig kasserolle må du bare prøve deg fram.
Vend ca 3-4 reker i gangen i frityr og ha dem forsiktig i oljen. Pass på at de ikke klistrer seg til hverandre. De kan ligge der 3-4 minutter, til de er gyldne og sprø. Ikke mer, da blir de seige!! Obs Obs.
La dem renne av på tørkepapir og server med nykokt jasminris og en dæsj chilisaus til å dippe.
Du trenger
1 pakke frosne, avskallede tigerreker / eller hele som du tar skallet av
1 flaske søt chilisaus
Frityrrøre:
125 gram hvetemel
60 gram maizenna
2,5 dl vann
1 ts sitronsaft
1 ss raps, eller solsikkeolje
1 ss bakepulver
1 ss potetmel
(Frityrrøreoppskrifr nr 2.
Frityrrøre:100 g hvetemel, 2 egg, 1 1/4 dl melk, 3 ss vannolje til steking, sitron og persille til garnering )
Tin rekene minst to timer i romtemperatur, eller lengre i kjøleskap, om du har tid. La de trekke på tørkepapir. Krydre litt med salt, pepper og curry. Vend dem i mel.
Miks sammen frityrrøren, og hell enorme mengder solsikkeolje i frityrkokeren din, eller en tykkbunnet kasserolle med god plass.
Frityrkokeren skal ha ca 180 grader, har du i vanlig kasserolle må du bare prøve deg fram.
Vend ca 3-4 reker i gangen i frityr og ha dem forsiktig i oljen. Pass på at de ikke klistrer seg til hverandre. De kan ligge der 3-4 minutter, til de er gyldne og sprø. Ikke mer, da blir de seige!! Obs Obs.
La dem renne av på tørkepapir og server med nykokt jasminris og en dæsj chilisaus til å dippe.
Kommentarer
Legg inn en kommentar