tirsdag 6. desember 2011

STEKT FJELLØRRET


Dette er nam, nam-mat! Du kan også bruke ishavsrøye. Jo ferskere, jo bedre er den. Jeg har flere ganger oppdaget at ørreten har vært litt slimete, men det har ikke betydd noe for kvaliteten.
Dette trenger du:
ca 8-900 gram i hel fisk
mel
salt
pepper
lettrømme
basmatiris/flatbrød
Dette gjør du:
Kutt av hode og hale, og klipp av finnene. Om ikke innmaten er tatt bort, skjærer du en vannrett åpning i magen og tar den ut.
Vask godt i rennende kaldt vann, og legg på litt tørkepapir. Krydre fisken inni med salt og pepper. Skjær to-tre kutt i fisken på skinnsiden, og vend den i mel. Kan gjerne bruke litt piffi her!
Stek i middels varme i alt fra 20 til 30 minutter i smør og olje. (Jeg bruker ghee, klarnet smør, sammen med litt kokosolje, det funka bra). Du må bare følge litt med, men når skinnet begynner å løsne, er det et tegn på at fisken er ferdig!!!
Ta av og server med ris, eller flatbrød med smør på. Så godt!!!! Løp og fisk eller løp og kjøp!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar