lørdag 17. desember 2011

NYDELIG TOMATSUPPE


Etter å ha fått smaken på hjemmelaget tomatsuppe fra Farmors stue, fant jeg ut at jeg ville prøve å lage selv.

Fant en oppskrift som kokken Michael Chiarello står bak, og har endret den litt. Den ble deilig!

Det ble en forholdsvis liten porsjon, så jeg ville doblet porsjonen om du skal servere flere enn deg selv!

INGREDIENSER.

1 boks hakkede tomater (Coop økologiske er god)
1/4 kopp fin olivenolje
nykvernet salt og pepper
1 løk, opphakket
1/2 stilk stangselleri, opphakket
1 gulrot, opphakket
2 fedd hvitløk, presset
1 kopp grønnsaksbuljong (Knorrs økologiske er bra)
1 laurbærblad
1 ss smør
1/4 kopp hakket basilikum og gjerne litt fersk salvie
1/2 kopp fløte (er nok med en dæsj)

Varm ovnen til 230 grader.

Sil tomatboksen, og ta vare på juice og biter. Bitene legges på et bakepapir, ha salt og pepper, og sprut en del av olivenoljen over. Stek i 15 minutter til tomatene er karamellisert.

I mens varmer du opp en kasserolle, har i løk og grønnsaker og steker lett i 10 minutter i olivenolje til de er myke. Ha i hvitløk. Ha i tomatene fra ovnen, buljong, tomatsausen, smør og laurbærbladet. Ha en knivsodd sukker over.

Kok i 15-20 minutter. Ta ut laurbærbladet etter 10 minutter. Purer suppen, eller ikke. Ha i basilikum og litt fløte, om du liker det.

Smakte så nice med grovbrød og litt brie.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar