EKTE CHICKEN CURRY

Dette er en fantastisk oppskrift, som gir deg ekte chicken curry, med en fantastisk smak! Ikke la deg skremme av mange ingredienser, det er de som gjør susen! Denne oppskriften har jeg hentet fra min gamle bok, Cappelens Internasjonale Kjøkken: India.

Ingredienser:

1 kylling fra kjøle eller frysedisk
4 faste poteter
2 tomater
1-2 friske chilipeppere
4 løk
2-4 hvitløkfedd
5 ss ghee (klarnet smør)
1-2 biter ingefær (à 3 cm)
1 kanelstang (6 cm)
2 grønne kardemommekapsler
2 hele nellik
2 laurbærblad
1/8- 1/2 ts chilipulver
2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
2 ss tomatpuré
3 ss naturell yoghurt
salt
1 ts garam masala

1. Skyll kyllingen raskt og rist av vannet. Ta av skinnet og del den opp i 4 x 4 cm store biter. Skyll tomatene og del dem i fire, fjern det harde kjøttet under stilkfestet.

2. Skjær stilkfestet av chiliene og skjær dem i tynne strimler på langs. Skrell løk og hvitløk og hakk dem fint. Skrell ingefæren og riv den fint.

3. Varm ghee i en tykkbunnet, dyp kasserolle eller stekepanne. Stek løken på middels varme til den er brun. Tilsett kanelstang, kardemommekapsler, nellik og laurbærblad og stek under omrøring i ca 2 minutter. Tilsett spisskummen, chilipulver og koriander og stek videre 2-3 minutter. Tilsett frisk chili, hvitløk og og ingefær. Bland godt.

4. Tilsett kyllingbiter, poteter, tomat, tomatpuré og yoghurt og stek under omrøring i ca 5 minutter.

5. Tilsett salt og 4 dl.vann. Kok opp, rør hele tiden så kyllingbitene blir jevnt dekket av sausen. Legg på lokk og la kyllingen småkoke på svak varme, eller til den er gjennomkokt og potetene er møre. (Her vil jeg faktisk anbefale å forkoke potetbitene 15-20 minutter, for det tar lang tid å koke de møre i denne sausen!)

Dryss garam masala over like før servering! Serveres med basmatiris og salat, evt chapati.

O, du hellige curry!!!

Kommentarer

Populære innlegg