torsdag 25. august 2011

LINSESTUING MED GRØNNSAKER

1 dl gule, skylte linser
1 løk, i små biter
1-2 fedd hvitløk, presset
3 cm finraspet fersk ingefær
1-2 ts sterk curry-blanding
salt/pepper
1/2 liten blomkål, i små biter
1/2 broccoli, i små buketter

Du bruker en middels stor kasserolle.

Stek løk i litt olje og smør i ca 10 minutter, til den er myk. Ha i hvitløk og ingefær og stek 1/2 minutt. Ha så i krydder og rør godt. Ha deretter i linsene og rør inn, ha så vann over til det dekker.

La det småkoke under lokk noen minutter. Så har du i blomkål, og fyller på med mer vann, til det såvidt dekker blomkålen. Kok i 15 minutter, ha så i broccoli, og kok til den er mør. Ha i mer vann etter hvert, men aldri mer enn at det dekker ingrediensene såvidt.

Du kan også ha i en buljongterning, gjerne økologisk vetetarisk, fra helsekosten, og mose den i, eller blande den i litt kokt vann og ha i. Jeg hadde også pittelitt fløte i, 1/2 dl for å jevne smaken, men det er ikke nødvendig.

Når den begynner å bli skikkelig grøtete, er den ferdig!!!

Server med ris, ris og ovnsbakt laks, eller en god brødskive med ost. Dette er en meget sunn rett, og du vil komme i godt og rolig humør av å spise den.

TIPS FOR KRYDDER: Ha gjerne litt malt chili i også. Jeg bruker min egen curryblanding, tilsatt spisskummen og paprika, og den er skjønn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar