fredag 5. august 2011

GRØNNSAKSTERTE MED SPINAT OG SQUASH


Dette er en nydelig rett jeg har tatt fra en italiensk kokebok. Den kan kombineres med stekt kylling eller fisk, og er også god med salat og litt hvitløksbrød.

4 ss olivenolje
1 løk
2 fedd hvitløk
150 gram hvit asparges
1 squash
1/2 paprika (valgfritt)
Litt paprikapulver, jeg hadde også i litt karri med chili i for å spice den opp litt
130 gram frossen spinat
1 kopp fersk basilikum/oregano

70 g parmesan

4 egg
250 g ricotta
250 g mascarpone

salt og pepper

Brekk aspargesen i to, der den selv knekker naturlig, og kast den delen som ser treaktig ut. Så skjærer du av tuppen, og skjærer resten i små skiver. De kokes i 2 minutter i vann, og så har du i tuppene, og koker ett minutt til. Sil av, og sett til side.

Ha olivenolje i en gryte, og surr løken lett til den er blank, ca 10 min. Skjær squash i små skiver og la det surre til den er gylden. Ha i hvitløk, stek litt. Ha så i spinat, og stek til den er helt oppløst og varm i blandingen. Jeg har også i paprika, men det er ikke nødvendig. Så blander du i opphakkede urter, og smak til med salt og pepper og evt annet krydder du liker. Tror 1/4 ts cayennepepper kan bli godt. Ha i asparges, og la blandingen kjølne.

Pisk egg i en bolle og bland godt med mascarpone og ricotta, og mesteparten av parmesanen. Bland dette godt sammen med grønnsaksblandingen.

Ha alt i en 20 cm springform, smurt med smør, og strødd med 1 ss parmesan i bunnen.
Ha parmesan på toppen, og stek i midten i forvarmet ovn med plate under på 180 grader i minst 30 minutter.

Når den er ferdig skal den være brun rundt kanten, men myk i midten. Sett 3 timer i kjøleskap og avkjøl, eller la den stå minst 30 minutter og godgjøre seg før servering.

Nam - Nam - Nam!!! Så utrolig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar