EGYPTISK BASBOUSA - SEMULEKAKE MED KOKOS DYNKET I SITRON
BASBOUSA - oppskrift fra SBS Food.
2 1/2 kopp grovt semulegryn (fås i innvandrerbutikk)
1 kopp fint, raffinert sukker (superfint: miks i matmølle m/kniv,)
200 g tykk yoghurt (matyoghurt)
200 gram usaltet smeltet smør
1 kopp kokosmasse (jeg liker ikke Coop sin, kjøpte fra ICA)
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 kopp selvhevende mel (Det har vi ikke i Norge, ta en liten melskje, du, eller bare dropp det, det gjorde vi!)
1 ts vaniljesukker/ekstrakt
litt salt
(½ kopp) blansjert mandel (valgfritt)
Melk hvis røren trenger det
Dette gjør du:
Bland semulen, kokos, sukker, bakepulvere, smeltet smør og vanilje i en bolle. Hvis blandingen er for tykk har du litt melk, men den skal være nokså fast.
Ha røren i en smurt form, 20X30 cm, og fordel jevnt. (Noen smører litt tahin i bunnen)
Stek i forvarmet ovn 190 grader i ca 20-25 minutter. Når den er ferdig, er den litt orange i fargen, og crispy ute i kantene.
SIRUP
· 1 1/2 kopp sukker blandes med 1 kopp vann og kok opp. (jeg skal også prøve å lage med sukkerrørsukker)
· Senk varmen, og la trekke i 5-10 min (ikke rør mye, da krystalliseres sukkeret)
Tilsett 1 teskje sitronsaft og 1 teskje rosevann og la det stå litt, den skal ikke av kjøles helt.
Bruk en suppeøse og fordel sirupen over den varme kaken.
Sett den inn tre minutter til i ovnen for å absorbere sirupen.
Avkjøl den fullstendig, skal ha romtemperatur.
Detaljer rundt bakingen
2.37 dl er en kopp.
Jeg har nå kjøpt egne målekopper.
http://www.sbs.com.au/food/search/results/
2 1/2 kopp grovt semulegryn (fås i innvandrerbutikk)
1 kopp fint, raffinert sukker (superfint: miks i matmølle m/kniv,)
200 g tykk yoghurt (matyoghurt)
200 gram usaltet smeltet smør
1 kopp kokosmasse (jeg liker ikke Coop sin, kjøpte fra ICA)
1/4 ts bakepulver
1/4 ts natron
1/2 kopp selvhevende mel (Det har vi ikke i Norge, ta en liten melskje, du, eller bare dropp det, det gjorde vi!)
1 ts vaniljesukker/ekstrakt
litt salt
(½ kopp) blansjert mandel (valgfritt)
Melk hvis røren trenger det
Dette gjør du:
Bland semulen, kokos, sukker, bakepulvere, smeltet smør og vanilje i en bolle. Hvis blandingen er for tykk har du litt melk, men den skal være nokså fast.
Ha røren i en smurt form, 20X30 cm, og fordel jevnt. (Noen smører litt tahin i bunnen)
Stek i forvarmet ovn 190 grader i ca 20-25 minutter. Når den er ferdig, er den litt orange i fargen, og crispy ute i kantene.
SIRUP
· 1 1/2 kopp sukker blandes med 1 kopp vann og kok opp. (jeg skal også prøve å lage med sukkerrørsukker)
· Senk varmen, og la trekke i 5-10 min (ikke rør mye, da krystalliseres sukkeret)
Tilsett 1 teskje sitronsaft og 1 teskje rosevann og la det stå litt, den skal ikke av kjøles helt.
Bruk en suppeøse og fordel sirupen over den varme kaken.
Sett den inn tre minutter til i ovnen for å absorbere sirupen.
Avkjøl den fullstendig, skal ha romtemperatur.
Detaljer rundt bakingen
2.37 dl er en kopp.
Jeg har nå kjøpt egne målekopper.
http://www.sbs.com.au/food/search/results/
Kommentarer
Legg inn en kommentar