tirsdag 9. august 2011

EGYPTISK BASBOUSA - SEMULEKAKE MED KOKOS DYNKET I SITRON






BASBOUSA - oppskrift fra SBS Food.

2 1/2 kopp grovt semulegryn (fås i innvandrerbutikk)

1 kopp fint, raffinert sukker (superfint: miks i matmølle m/kniv,)

200 g tykk yoghurt (matyoghurt)

200 gram usaltet smeltet smør

1 kopp kokosmasse (jeg liker ikke Coop sin, kjøpte fra ICA)

1/4 ts bakepulver

1/4 ts natron

1/2 kopp selvhevende mel (Det har vi ikke i Norge, ta en liten melskje, du, eller bare dropp det, det gjorde vi!)

1 ts vaniljesukker/ekstrakt

litt salt

(½ kopp) blansjert mandel (valgfritt)

Melk hvis røren trenger det

Dette gjør du:

Bland semulen, kokos, sukker, bakepulvere, smeltet smør og vanilje i en bolle. Hvis blandingen er for tykk har du litt melk, men den skal være nokså fast.

Ha røren i en smurt form, 20X30 cm, og fordel jevnt. (Noen smører litt tahin i bunnen)

Stek i forvarmet ovn 190 grader i ca 20-25 minutter. Når den er ferdig, er den litt orange i fargen, og crispy ute i kantene.

SIRUP

· 1 1/2 kopp sukker blandes med 1 kopp vann og kok opp. (jeg skal også prøve å lage med sukkerrørsukker)

· Senk varmen, og la trekke i 5-10 min (ikke rør mye, da krystalliseres sukkeret)

Tilsett 1 teskje sitronsaft og 1 teskje rosevann og la det stå litt, den skal ikke av kjøles helt.

Bruk en suppeøse og fordel sirupen over den varme kaken.

Sett den inn tre minutter til i ovnen for å absorbere sirupen.

Avkjøl den fullstendig, skal ha romtemperatur.

Detaljer rundt bakingen

2.37 dl er en kopp.

Jeg har nå kjøpt egne målekopper.

http://www.sbs.com.au/food/search/results/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar