lørdag 28. mai 2011

VERDENS BESTE LASAGNE

Egentlig kan lasagne fra frysedisken være riktig godt, men hjemmelaget lasagne har den riktige sødmen over seg.

1 porsjon kjøttsaus som til pizza.

http://anitasmatblogg.blogspot.com/2010/10/verdens-beste-pizza.html

1 hakket løk
4 fedd hvitløk, etter smak
400 gram kjøttdeig, jeg bruker Gildes
1 boks hakket tomat/plommetomat
jeg bruker Mutti eller Biona
2-3 ss tomatpuré2-3 dl vannsalt/pepper/paprika,
ca 1/2 ss av hver
Pizzakrydder (jeg bruker Santa Marias)
2 små ts tigersaus eller noen dråper cajennepeppersaus
1 ts brunt/hvitt sukker*Dolly Dimples King Kreole krydder er mitt favorittkrydder som topping)

Stek løk i middels varme i en blanding av litt smør og olje (ca 1 ss av hver).Skru opp varmen litt, og stek kjøttdeigen, del den godt opp. Så har du alle krydrene over, og blander godt. Deretter har du i tomatpuré, og steker den godt inn i blandingen, la den gjerne surre litt først i panna, med sukker over.Nå har du i boksen med tomat, og fyll opp med 2-3 dl vann (ikke mer enn 3, men litt mer enn to, blandingen må ha litt væske å koke i). Rør godt, og kok under lokk på lav varme i 30 minutter. Rør av og til.

Bechamelsaus:

2 ss smør
4 ss mel
6-7 dl H-melk
1/2 ts revet muskatnøtt (vær forsiktig med mengden)
1 ts salt
1 ts pepper
3-4 håndfuller revet ost
en knivsodd cayennepepper kanskje? Jeg brukte tigersaus!
Hadde også litt skist sitron i, for å unngå den melne følelsen...

Smelt smøret forsiktig, pisk inn melet, og bland gradvis ut med melka. Ha i krydder og la det koke 5-10 minutter. Følg med konsistensen, den skal ikke være for tykk, men litt god og klissete. Så har du i ost.

Deretter lager du klar lasagnen:

Legg 9 lasagneplater i bunnen av en langpanne. Legg kjøttsaus og hvitsaus lagvis (ca 3 lag) og avslutt med hvitsaus på toppen.

Ha litt ekstra revet ost øverst.

Stek midt i ovnen ca 35 minutter på 225 grader. Namme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar