søndag 13. februar 2011

VAFLER oppskrift med egg

En litt endret versjon av oppskriften til Linn-Elis bestemor i Storvika.

6 egg piskes med 150 gram sukker til eggedosis i kjøkkenmaskin. Tar ca 5 min.

Smelt 200 gram (mindre om du er opptatt av kaloriene, 150 gr.) smør og bland det i ca 1 liter melk (kan gjerne være 1 dl kulturmelk og 1 dl vann i den mengden).

7 dl mel (kan gjerne plusse på 1 dl sammalt om du vil ha den sunnere) blandes med 1 ts bakepulver, og 1/4 ts kardemomme + 1/6 ts ren vanilje eller 1/2 ts vaniljesukker.

Kardemomme og vanilje er valgfritt, det er ikke bakepulveret.

Sikt melblandingen gjennom en sil mens du rører den lett inn i eggedosisen. Viktig å unngå klumper!

Deretter dekker du bollen med plast og setter den kaldt en halvtimes tid.

Når du steker, pensler du lett med smør første gangen, deretter ikke mer.

Resultatet er sprø og samtidig myke vafler! Perfekt med syltetøy og brunost!! Disse kan du steke ganske brune uten at det gjør noe.

God appetitt!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar