torsdag 27. januar 2011

VÅRRULLER MED KYLLING


Nok til 4 personer

1 pk vårrulldeig. 12-15 plater (20X20 cm)

1 løk, finhakket
1 ss revet ingefær
3 hvitløksfedd, finhakket
1/2 - 1 rød chili, finhakket

2-3 kyllingfilétbiter, i små biter
salt, pepper, paprikapulver

2 gulrøtter
1/2 chilikål

1 ss limesaft
3 ss østerssaus
2 ss lys soyasaus
2 ts sesamolje

Råd om sausene: Jeg brukte også wokposer hoisin og garlic, og sesamolje og østerssaus. Her tar du hva du har.

en håndfull friskhakket koriander

Nøytral olje til steking og fritering. Jeg brukte maisolje!

Dette gjør du:

Stek løk i noen minutter, ha i hvitløk, chili og ingefær. Ha så i kyllingbitene og stek dem noen minutter. Ha over salt, pepper, litt paprika og gjerne litt piffi. Ikke for mye krydder!

Ha så i revet gulrot og kinakål. Har du, så har du også i bønnespirer og revet paprika, det er også godt. Så steker du det litt sammen før du har over resten av de våte ingrediensene som soyasaus osv.

Ha til slutt i koriander, og la det kjøle.

Imens har du tint vårrullplatene i ca 45 minutter. Legg dem under en fuktet håndkle mens du jobber.

Ta av et flak og legg ca 1-2 ss fyll i det ene hjørnet. Brett inn fra sidene, som en konvolutt, og rull sammen. Pensle kantene med vann og rull vårrullen stramt sammen. Må være minst to lag.

Varm stekepanne (sakte) eller frityrkoker (til 170 grader) med olje, og friter vårrullene først med skjøten ned, snu og friter dem på andre siden. Det tar ca 5-7 minutter før den er klar.

La rullene få renne litt av seg på et kjøkkenpapir før servering.

Server med søt chilisaus. Nam nam!!!

Hvis du vil ha vegetarisk, dropper du kyllingen og tilsetter evt sopp i stedet, pluss paprika/bønnespirer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar