SKREIMØLJE I BODØ - VELKOMMEN!
Vi har laget deilig middag av skrei, lever og rogn!
This is how it goes: til 2 personer. Sjekk også den enkle versjonen nederst.
Pakk 200-250 gram rogn i matpapir og la den trekke i sydende vann (1 liter vann - 1 ss salt) i minst 20 minutter, sjekk når den er ferdig, da er den fast og fin og har samme farge overalt.
Skjær 250-300 gram lever i ganske små biter. Ha det i en liten kasserolle og kok opp vann som akkurat dekker leveren. Ha i opphakket rødløk, ca 1 stk, litt pepper og litt salt og en skvett eddik. La det trekke i 20 minutter.
Kok opp 2 liter vann med 1 dl salt. Ha i 500-800 gram skreiskiver og la den trekke i 5-10 minutter, til den begynner å løsne fra beina.
Serveres med poteter. Kan evt ha hollandaisesaus ved siden av. Very, very nice meal!
Nydelig, sa mannen min. Som ikke liker kokt fisk.
Enklere versjon: Kok opp 4 liter vann i en bred kasserolle, og ha i litt salt og et par laurbærblad. Ha i rognpakken og levra, og la dem koke 10 min, så har du i skreien og lar den trekke 10 minutter til. Server med ekstra salt og en dæsj sitron over, og pepper, om du liker det. Det blir like godt og da har du ei ordentlig mølje, slik fiskerne selv laget det.
This is how it goes: til 2 personer. Sjekk også den enkle versjonen nederst.
Pakk 200-250 gram rogn i matpapir og la den trekke i sydende vann (1 liter vann - 1 ss salt) i minst 20 minutter, sjekk når den er ferdig, da er den fast og fin og har samme farge overalt.
Skjær 250-300 gram lever i ganske små biter. Ha det i en liten kasserolle og kok opp vann som akkurat dekker leveren. Ha i opphakket rødløk, ca 1 stk, litt pepper og litt salt og en skvett eddik. La det trekke i 20 minutter.
Kok opp 2 liter vann med 1 dl salt. Ha i 500-800 gram skreiskiver og la den trekke i 5-10 minutter, til den begynner å løsne fra beina.
Serveres med poteter. Kan evt ha hollandaisesaus ved siden av. Very, very nice meal!
Nydelig, sa mannen min. Som ikke liker kokt fisk.
Enklere versjon: Kok opp 4 liter vann i en bred kasserolle, og ha i litt salt og et par laurbærblad. Ha i rognpakken og levra, og la dem koke 10 min, så har du i skreien og lar den trekke 10 minutter til. Server med ekstra salt og en dæsj sitron over, og pepper, om du liker det. Det blir like godt og da har du ei ordentlig mølje, slik fiskerne selv laget det.
Kommentarer
Legg inn en kommentar