LETTE RUNDSTYKKER
Oppskrift hentet fra kokeboka i Solliveien 12. Takk, dere er topp:)
ca 30 stk.
7,5 dl melk
80 gram smør
50 gram gjær
ca 1 kg hvetemel
Smelt smør og ha i melk.
Bland tørrgjær med mel.
Rør i hop.
Hev til dobbel størrelse. ca 1 timer.
Del deigen i 30 emner. Trill hvert emne til en avlang bolle.
Sett dem på en smurt plate, og la dem heve til de er pene.
ca 30 stk.
7,5 dl melk
80 gram smør
50 gram gjær
ca 1 kg hvetemel
Smelt smør og ha i melk.
Bland tørrgjær med mel.
Rør i hop.
Hev til dobbel størrelse. ca 1 timer.
Del deigen i 30 emner. Trill hvert emne til en avlang bolle.
Sett dem på en smurt plate, og la dem heve til de er pene.
Hev over vannbad. Stek i 220 grader ca 15 minutter.
Hveteboller 40 stk
0,5 kg mel
1/2 ts kardemomme
90 gram farin
100 gram smør
3 1/2 melk
60 gram gjær
Melet siktes med kardemomme. Sukker. Smuldre i smøret. Gjær røres ut i lunken melk. Ha i resten av melken og bland. Hev deig i 1/2 time, trilles ut i passe store boller. Heves 15 minutter. Stek ca 8-10 minutter.
Kommentarer
Legg inn en kommentar