LETTE RUNDSTYKKER

Oppskrift hentet fra kokeboka i Solliveien 12. Takk, dere er topp:)

ca 30 stk.

7,5 dl melk
80 gram smør
50 gram gjær
ca 1 kg hvetemel

Smelt smør og ha i melk.

Bland tørrgjær med mel.

Rør i hop.

Hev til dobbel størrelse. ca 1 timer.

Del deigen i 30 emner. Trill hvert emne til en avlang bolle.

Sett dem på en smurt plate, og la dem heve til de er pene.

Hev over vannbad. Stek i 220 grader ca 15 minutter.


Hveteboller 40 stk

0,5 kg mel
1/2 ts kardemomme
90 gram farin
100 gram smør
3 1/2 melk
60 gram gjær

Melet siktes med kardemomme. Sukker. Smuldre i smøret. Gjær røres ut i lunken melk. Ha i resten av melken og bland. Hev deig i 1/2 time, trilles ut i passe store boller. Heves 15 minutter. Stek ca 8-10 minutter.

Kommentarer

Populære innlegg