onsdag 5. januar 2011

ANITAS BLOMKÅLSUPPE


TIL 3-4 PERSONER

1 liten løk
smør
1 blomkål
1 gulrot
1/2 liter buljong (kjøtt/grønnsak)
3 dl H-melk
2 dl matfløte
evt en buljongterning (jeg bruker vegetarisk fra helsekosten)

Stek løken litt med 2 ss smør i en tykkbunnet kasserolle.
Skjær blomkålen i små buketter og hakk opp gulrota og bland alt i. Stek litt.
Ha så over kraften og la det hele småkoke i 30 minutter. Så tar du stavmikser
eller blender og purerer suppen, det vil si at du gjør den helt glatt, uten
noen biter i. Ha deretter i melk og fløte og kok opp. Juster hvor tykk suppen skal
være med hvor mye fløte og melk du har i.

For den som liker litt å tygge på, tar du unna noen små blomkålbiter fra det som har kokt, og ha det i den ferdige suppen til slutt.

Serveres med brød og ost, deilig!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar