LAMMEGRYTE MED ERTER OG GRØNNSAKER I TOMATSAUS
Nok en velsmakende lammerett med tomatsmak. Serveres med ris.
1 kg fårikålkjøtt (eller annet kjøtt av lam i 5-6 middels store biter
1 løk
salt og pepper
paprika/piffi
3 gulrøtter i små biter
250 gram frosne erter
smør
tomatpuré
Kok opp vann i en kjele. Ha i løk, og krydder (ca 1 ts av hver, 1 ss salt). Tilsett
kjøtt. Kok i ca 1 1/2 - 2 timer, til kjøttet er mørt.
I mens hakker du opp løk og surrer det i en kjele med ca 2 ss smør, stek ca 10 minutter til det begynner å bli litt brunt. Ha så i 3-4 ss tomatpuré og stek 3
minutter. Ha over ca 1 strøken ss salt og 1 ss strøken pepper, og stek videre i fem minutter.
Så heller du over kraften fra det kokte kjøttet gjennom en sil, og pisker ut tomatblandingen til det blir en jevn suppe, ha så i grønnsakene og kok i 20 minutter.
Ha i kjøttet de siste minuttene.
Serveres med ris. Nam, nam!
1 løk
salt og pepper
paprika/piffi
3 gulrøtter i små biter
250 gram frosne erter
smør
tomatpuré
Kok opp vann i en kjele. Ha i løk, og krydder (ca 1 ts av hver, 1 ss salt). Tilsett
kjøtt. Kok i ca 1 1/2 - 2 timer, til kjøttet er mørt.
I mens hakker du opp løk og surrer det i en kjele med ca 2 ss smør, stek ca 10 minutter til det begynner å bli litt brunt. Ha så i 3-4 ss tomatpuré og stek 3
minutter. Ha over ca 1 strøken ss salt og 1 ss strøken pepper, og stek videre i fem minutter.
Så heller du over kraften fra det kokte kjøttet gjennom en sil, og pisker ut tomatblandingen til det blir en jevn suppe, ha så i grønnsakene og kok i 20 minutter.
Ha i kjøttet de siste minuttene.
Serveres med ris. Nam, nam!
Kommentarer
Legg inn en kommentar