fredag 26. august 2011

SPINATPAI


1 ferdig paibunn (Nå)

Fyll:

1 fersk spinatpose (200-250 gram)
evt 5-6 biter frossen spinat ekstra
1/2 liten broccoli, i små oppskårne buketter
Gjerne 1 finhakket gulrot
Gjerne 2-3 strimler paprika
Gjerne 1/4 opphakket squash
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, presset
1 ss Santa Maria pizzakrydder
1 1/2 dl Kesam, mager
1 dl melk
salt og pepper
150-200 gram jarlsberg, revet

Rull ut deigen i en paiform på ca 30 cm. Prikk den med en gaffel, og sett den i kjøleskapet et kvarter. Sett stekeovnen på 200 grader.

Vask spinatbladene og plukk av stilkene, kok dem i lettsaltet vann 2-3 minutter, og sil av, kutt den opp.

Stek løken lett i 5-10 minutter i litt olje og smør, ha så i hvitløk og krydder.

Kok grønnsakene (men ikke paprikaen) i 10 minutter, sil av og la de surre videre i panna i 10 minutter, sett til side. Grønnsaker kan du velge fritt hva du ønsker, men det er godt å ha litt forskjellige smaker med.)

Lag eggestand: Pisk egg, bland i melk og kesam og litt salt og pepper, ha gjerne i litt friskhakkede urter om du liker det. Timian, oregano, basilikum, jeg hadde rosmarin (men bare en stilk av rosmarin, for den er veldig kraftig), gir en god ekstrasmak.

Hell grønnsakene over paien og fordel, fordel deretter eggestanden godt og dryss osten over.

Stekes i ca 30 minutter litt ned i ovnen. Siste 2-3 minuttene har du på varmluftsgrill/vanlig grill, for å gi en nydelig skorpe og gratinering til paien.

Dette ble en overraskende god pai, og slett ikke vanskelig å lage. Den kan kjøles og fryses og nam nam, bare varm den sakte opp stykkevis i ei stekepanne når du trenger.

Tilbehør er jo salat og brød:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar