KJØTTKAKER I BRUN SAUS
Som tante Solbjørg lager dem...
400 gram kjøttdeig - ca 12,13 boller
2,0 dl melk
1 egg
2 ss potetmel
2 ts salt
1 ts pepper
1 ts piffi
1 ts løkpulver
1/4 ts malt muskat
1/4 ts malt ingefær
Ha alle ingrediensene i en bolle eller matmølle og bland godt. I matmølle ca 10-20 sekunder. Pass på at det ikke blir for mye melk! Når jeg bruker en snabb fra Gilde bruker jeg nesten 4 dl melk.
Sett på plata og ha litt margarin i stekepanna.
Form kjøttkakene med en spiseskje, og ha dem i panna. Ha skjeen i litt smør sånn at kakene ikke skal sette seg fast. Stekes på middels varme i ca 5 minutter på hver side til de er pent brunet.
Deretter har du dem over i den ferdige brunsausen, og lar den trekke i 25 minutter. Server med tyttebær, potet og grønnsaker etter smak.
BRUN SAUS:
4 ss hvetemel, toppet
ca 100 gram margarin, flora
1 ss Toro mørk buljong
2-3 ts sukker
1 ts løkpulver
1 ts piffi
salt og pepper
sukkerkulør
Smelt margarin og ha i hvetemel, stek til det er lysebrunt. Ha i 1 liter buljong som du har kokt på forhånd, ikke ha alt på en gang. Pisk ut sausen, og ha i krydrene, ha i noen dråper sukkerkulør til du har fått en fin brunfarge. La det koke i 5 minutter før du har i kjøttkakene.
- NYDELIG, sa mannen min....
Kommentarer
Legg inn en kommentar