CHILI CON CARNE


Ingredienser:

1 løk
1 fedd hvitløk
olivenolje
1 strøken teskje chilipulver (kan droppes)
1/2 ferske røde chil, uten frø og finhakket
2 ts malt spisskummin
1 ts malt koriander
2 ts paprika
Salt og sort pepper
worchestershire saus - en dæsj
cayennepepper - 1/2 ts? Eller en dæsj tigersaus
1 grønn paprika i småbiter, og 1 rød paprika (1/2 )
ca. en halv kilo grytekjøtt eller god kjøttdeig
3-4 soltørkede tomater, finhakket eller bare legg dem rett i .
2 bokser hakkede tomater
½ kanelstang
2-3 bokser red kidney beans, fjern laken og skyll dem godt
1 boks chilibønner
1 buljongterning - kylling

Ha i en pitte liten mørk sjokoladebit på slutten, men det er ikke nødvendig, og gjerne frisk hakket koriander
når du serverer.

Fremgangsmåte:

Hakk løk og hvitløk, deretter freser du det i litt olivenolje
i en panne eller gryte. Tilsett chilipulver, fersk chili, kummin, koriander og paprikapulver
og litt salt
og pepper. Tilsett kjøttdeigen og la det steke til det er blitt brunt. Ha i paprikaen.
Tilsett tomater, kanelstangen, og to glass vann. Smak til med salt og pepper
hvis det er behov. La det koke opp, og la det småkoke under lokk i en time.
Ha i bønnene en halvtime før det er ferdig, de skal bare varmes opp. Ta ut kanelstang.

– Server med ferskt brød, en bladsalat, og en god dose yoghurt naturell
eller guacamole. Ris! Ha dessert etterpå! Du kan skvise litt lime over om du har det.

Kommentarer

Populære innlegg