tirsdag 21. september 2010

CHILI CON CARNE


Ingredienser:

1 løk
1 fedd hvitløk
olivenolje
1 strøken teskje chilipulver (kan droppes)
1/2 ferske røde chil, uten frø og finhakket
2 ts malt spisskummin
1 ts malt koriander
2 ts paprika
Salt og sort pepper
worchestershire saus - en dæsj
cayennepepper - 1/2 ts? Eller en dæsj tigersaus
1 grønn paprika i småbiter, og 1 rød paprika (1/2 )
ca. en halv kilo grytekjøtt eller god kjøttdeig
3-4 soltørkede tomater, finhakket eller bare legg dem rett i .
2 bokser hakkede tomater
½ kanelstang
2-3 bokser red kidney beans, fjern laken og skyll dem godt
1 boks chilibønner
1 buljongterning - kylling

Ha i en pitte liten mørk sjokoladebit på slutten, men det er ikke nødvendig, og gjerne frisk hakket koriander
når du serverer.

Fremgangsmåte:

Hakk løk og hvitløk, deretter freser du det i litt olivenolje
i en panne eller gryte. Tilsett chilipulver, fersk chili, kummin, koriander og paprikapulver
og litt salt
og pepper. Tilsett kjøttdeigen og la det steke til det er blitt brunt. Ha i paprikaen.
Tilsett tomater, kanelstangen, og to glass vann. Smak til med salt og pepper
hvis det er behov. La det koke opp, og la det småkoke under lokk i en time.
Ha i bønnene en halvtime før det er ferdig, de skal bare varmes opp. Ta ut kanelstang.

– Server med ferskt brød, en bladsalat, og en god dose yoghurt naturell
eller guacamole. Ris! Ha dessert etterpå! Du kan skvise litt lime over om du har det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar