tirsdag 18. mai 2010

VERDENS BESTE PANERTE KYLLINGFILETER MED MAKARONI- OG BROKKOLIGRATENG

Dette er en rett inspirert av mat på 1.klasse på egyptiske statsbaner. Nam, nam!

DU TRENGER:

1 pk kyllingfilet, 650 gram
griljermel
egg
hvetemel
favorittkrydder (jeg bruker king kreole fra Dolly Dimple)

250 gram makaroni
250 gram brokkoli i buketter (tilsvarer en liten broccoli)
1 pk Toro mix for ovnsgratinerte grønnsaker
3 dl matfløte
100 gram skarp cheddarost
100 gram vanlig ost, til gratinering

DETTE GJØR DU:

Skjær litt av filetene og bank dem så flat som du kan uten å ødelegge dem. Ha på salt, pepper og et favorittkrydder, piffi eller kyllingkrydder er vel bankers uansett. Skjær gjerne små hakk i filetene så krydderet kan trekke bedre inn. La det stå litt.

Legg filetene i mel med salt og pepper, vend dem deretter i pisket egg, og til slutt har du griljermel over hele greia, godt fordelt. Stek på middels varme i ca 10 minutter til de er brune på begge sidene.

Ha dem deretter inn i ovnen og etterstek dem på ca 190-200 i 20 minutter.

Gratengen lages slik: Kok opp vann med salt, ha i makaroni og broccoli, kokes i 5 minutter. Skyll av i dørslag og ha i en smurt form. Så lager du fløteblandingen slik det står beskrevet på pakken. Ha den over grønnsakene og makaronien sammen med cheddarosten, som rives og blandes i.

Ha deretter over vanlig ost for å gratinere. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter. Smaker herlig.

ET TIPS: Sett gratengen inn i ovnen og la den steke i fem minutter, så setter du inn kyllingfiletene, jeg la de bare på alufolie på risten i stekovnen, og så steker det hele og er ferdig samtidig. Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar