søndag 21. mars 2010

VERDENS BESTE LINSESUPPE

En oppskrift inspirert av Krishnas Kuisine i Oslo, og som er mild og god!

Ingredienser:

Fersk ingefær, ca 3 cm
hvitløk, to fedd
løk, 1 stk

1-2 ts kyllingkrydder
1-2 ts currykrydder
2 ts pizzakrydder (med merian i, helst)
1 ts paprika

2 ts tomatpuré
1/2 dl hakket tomat fra boks

salt og pepper
1/2 ts sukker

1 1/2-2 dl røde linser, skylles i rennende vann i sil.
vann
matfløte

Stek løkene og ingefær i en kasserolle med 2 ss olje i ca 5 minutter. Ha i krydrene og jobb dem inn i løken. Ha i linser og rør godt. Ha i ca 5-6 dl. vann, kok opp. Ha i tomatpure og tomat (kan droppes), ha litt sukker i. La det hele koke i ca 20 minutter på lav til middels varme. Begynner den å bli veldig tykk, har du i en eller to ekstra dl med vann. Ha så i 1/2 - 1 dl fløte, og kok med de siste minuttene.

Det skal ta ca 30 minutter til sammen. Smak til med salt og pepper. Linsene er ferdige når de er lett å tygge gjennom.

Serveres med ris og grønnsaker, eller brødskiver med ost. Meget godt!

2 kommentarer:

  1. Nam! Dette hørtes godt ut. Legg til bilder så blir det perfekt. ;) Har du planer om å legge ut flere vegetarretter?

    SvarSlett
  2. Ja, her kommer en grønnsaksrett som passer perfekt til fisk, om du ikke er helt veggis:)

    SvarSlett