VERDENS BESTE KJØTTSUPPE - VERDENS BESTE LAPSKAUS
Ingredienser:
600 gram oppskåret oksekjøtt, i små terninger. Fra bog, høyrygg, flatbiff, osv.
4-500 gram salt sauekjøtt, lagt i kasserolle med vann i ca 3 timer før bruk, ca 3 store biter
2 løk grovhakket
4 fedd hvitløk, presset
Grønnsaker i terninger - se størrelsen litt an. Dette er for middels størrelse:
6 gulrøtter
ca 13 poteter
1 liten kålrot
en håndfull sellerirot (jeg synes sellerirot avgir kraftig smak, er forsiktig med den)
2 ss hakket tomat
1 ss tomatpure
Bladpersille, eller frisk koriander
salt, pepper
1 ss piffi
1 ss paprika
1 ts spisskumin
Dette gjør du:
Varm opp en stor kasserolle med 1 ss olje og 1 ss smør. Ha i løk og stek på middels varme i noen minutter. Skru opp varmen, og ha i okseterningbitene, stek dem til de er brune, men ikke svidde, ca 5 minutter. Samtidig som du steker kjøttet har du over krydrene og litt salt og pepper. Jobb dem inn i kjøttet.
Ha så vann over til det dekker kjøttet godt, og når det koker fjerner du skummet som kommer til overflaten.
Ha i tomatpure og tomat (kan droppes), og la det koke i ca 1 1/2 - 2 timer, til kjøttet er lett å tygge gjennom. Etter én time kan du ha i lammekjøttet, det trenger ikke være skåret i små biter. Når det har ligget lenge nok, løsner det fra beina, og da fjerner du bare beina. Men du kan evt skjære bort litt av fettet (den hvite randen).
Ha i grønnsakene etter to timer, de trenger ca en halvtime. Spar 1 gulrot, 2 potet og litt kålrot og skjær dem i store biter og ha dem i de siste 20 minuttene. Det gjør at suppa ikke ser grøtete ut.
Ikke ha for mye vann i, bare sørg for at ingrediensene er dekket med ca 1-2 cm vann. Om du vil ha den mer suppeaktig, har du i mer vann. Jeg synes den blir best når den ligner på lapskaus...Blir som brun lapskaus. Kan jo vurdere å ha i sukkerkulør.
Ha i hakket bladpersille til slutt (kan droppes).
Serveres med: brød, smør og ost/ flatbrød, smør og tyttebær. Og vann/saft!
Smaker fantastisk - du og dine vil elske denne retten - prøv den!!!!!!!!!!!
600 gram oppskåret oksekjøtt, i små terninger. Fra bog, høyrygg, flatbiff, osv.
4-500 gram salt sauekjøtt, lagt i kasserolle med vann i ca 3 timer før bruk, ca 3 store biter
2 løk grovhakket
4 fedd hvitløk, presset
Grønnsaker i terninger - se størrelsen litt an. Dette er for middels størrelse:
6 gulrøtter
ca 13 poteter
1 liten kålrot
en håndfull sellerirot (jeg synes sellerirot avgir kraftig smak, er forsiktig med den)
2 ss hakket tomat
1 ss tomatpure
Bladpersille, eller frisk koriander
salt, pepper
1 ss piffi
1 ss paprika
1 ts spisskumin
Dette gjør du:
Varm opp en stor kasserolle med 1 ss olje og 1 ss smør. Ha i løk og stek på middels varme i noen minutter. Skru opp varmen, og ha i okseterningbitene, stek dem til de er brune, men ikke svidde, ca 5 minutter. Samtidig som du steker kjøttet har du over krydrene og litt salt og pepper. Jobb dem inn i kjøttet.
Ha så vann over til det dekker kjøttet godt, og når det koker fjerner du skummet som kommer til overflaten.
Ha i tomatpure og tomat (kan droppes), og la det koke i ca 1 1/2 - 2 timer, til kjøttet er lett å tygge gjennom. Etter én time kan du ha i lammekjøttet, det trenger ikke være skåret i små biter. Når det har ligget lenge nok, løsner det fra beina, og da fjerner du bare beina. Men du kan evt skjære bort litt av fettet (den hvite randen).
Ha i grønnsakene etter to timer, de trenger ca en halvtime. Spar 1 gulrot, 2 potet og litt kålrot og skjær dem i store biter og ha dem i de siste 20 minuttene. Det gjør at suppa ikke ser grøtete ut.
Ikke ha for mye vann i, bare sørg for at ingrediensene er dekket med ca 1-2 cm vann. Om du vil ha den mer suppeaktig, har du i mer vann. Jeg synes den blir best når den ligner på lapskaus...Blir som brun lapskaus. Kan jo vurdere å ha i sukkerkulør.
Ha i hakket bladpersille til slutt (kan droppes).
Serveres med: brød, smør og ost/ flatbrød, smør og tyttebær. Og vann/saft!
Smaker fantastisk - du og dine vil elske denne retten - prøv den!!!!!!!!!!!
Kommentarer
Legg inn en kommentar