lørdag 20. februar 2010

VERDENS BESTE KJØTTPUDDING!




KJØTTPUDDING MED POTETER

Ingredienser:


Legg til bilde
ca 750-800 gram kjøttdeig (gjerne en sånn snabb, du vet)

ca 1 1/2 pose med broccoli, gulrot og broccolimix (fra frysedisken)

ca 7 dl h-melk

3 ss potetmel

ca 1 ss salt

ca 1 ss pepper

Dette gjør du:

Ha kjøttdeigen i en bolle. Ha i krydder og potetmel, og rør godt til deigen har absorbert alt. Du kan også gjøre som meg, vaske deg godt på fingrene, ta av eventuelle ringer, og bruke hendene til å jobbe med deigen. Ha i melk, ca 1 dl, om gangen, og bearbeid melka inn i deigen. Etter ca 10 minutters jobbing skal deigen være nokså løs, og uten klumper.

Grønnsakene kan med fordel kokes opp i litt vann i mellomtiden, slik at de blir nokså møre. Ca 5-10 minutter er nok. Om bitene er veldig store, kan du skjære dem litt opp.

Smør enten to små brødformer, eller én stor med litt olje. Ha et tynt lag med røren nederst, legg så et lite lag med grønnsaker i forma, så den dekker røra. Du kan også ha i litt kraft fra grønnsakene, ca 1 dl maks. Føl deg fram. Så dekker du lagvis til formen er full, ha kjøtt øverst.

Settes i forvarmet ovn, stekes i ca 45 minutter- 1 time på nederste rille, 200 grader. Følg med så skorpa ikke blir for brun, ha evt litt aluminumsfolie over mot slutten.

Serveres med kokte poteter, og brun saus, om du vil. Smaker himmelsk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar