VERDENS BESTE KYLLING MED RIS

Dette er en rett som faller i smak hos folk, og med mine instruksjoner vil du se at det ikke er vanskelig å lage velsmakende kylling av en hel skrott, i stedet for å kjøpe tørr filet eller ferdig grillet kylling;) Ved å koke den først, blir den mer saftig enn om du steker den i ovn, er min erfaring. Prøv denne!

Du trenger:

1 stk frossen kylling fra frysedisken (jeg pleier å kjøpe på Rema)
1 løk
1 ss salt
vann

kylling krydder

Ris:

3 dl basmatiris (gjerne fra innvandrerbutikk, den dyreste risen er den beste)
6 dl vann
1 strøken ts salt
1 ss smør
1 ts rapsolje

FRAMGANGSMÅTE:

1.Tin kyllingen i ca ett døgn. Vask den godt, også inni. Ha gjerne 2-3 spiseskjeer hvetemel som du gnir på og inni kyllingen. Det skal fjerne all "død" smak.

2. Kok opp vann i en kasserolle, nok til å dekke kyllingen. Ha i salt, og skrell løk og ha den hel i.

3. Ha i kyllingen og la den koke i ca 35-40 minutter. Ikke fosskok, bare rolig koking. Du merker om den er ferdig når du tar tak i beinet og drar litt i det. Løsner det lett, er kyllingen ferdig. Ta den ut og legg den på en tallerken, ikke ha med alt vannet.

4. Siste fase: Del kyllingen opp i 3-4 biter. Dvs: to lårbein, og om du vil kan du dele brystet i to. Smør bitene med litt smør, og strø på masse kyllingkrydder, den skal få skikkelig farge av krydderet.

5. Kyllingen stekes i ca 5-7 minutter på ganske sterk varme i ei stekepanne. Snu den litt, og når den har fått litt fin stekefarge er den klar til å serveres. Ikke tørrstek den!

RIS:

1. Ha risen i en sil og skyll den godt med rennende vann.

2. Varm opp litt smør og olje i en kasserolle. Ha i ca 1-2 spiseskjeer ris, og la den surre litt i smøret til riskornene begynner å bli brune. Ha deretter i resten av risen, bland saltet i med ei spiseskje.

3. Ha i vannet, rør rundt, ha på lokket, varm opp på litt over middels varme til vannet begynner å koke. Etter ca 10 minutter har vannet trukket inn i risen. Rør litt rundt i risen og skru ned et hakk på varmen. Vent ca 10 minutter, ta av lokket og rør rundt. Da bør risen være god og luftig. La risen slippe litt av dampen under vifta, så er den klar til servering.

Hvis du vil lage ris på enkleste måten, er det bare å koke opp 6 dl vann, og ha den vaskede risen i, før du koker videre.

Men denne oppskriften gjør risen veldig god og smakfull.

RESULTAT:

Saftig kylling med ris. Du må gjerne lage en kyllingsaus til, og ha litt salat ved siden av. Jeg synes det er veldig godt med litt soyasaus på risen, da:)

LYKKE TIL OG SI FRA HVA DU SYNES OM DENNE!

Kommentarer

Populære innlegg