Jeg har kjøpt vaskemaskin!

Som den gode saltdalingen jeg er, har jeg holdt ut med en dårlig maskin i 10 år. En Gorenje med bare 1000 omdreininger.

Ja, jeg skjønner om du setter kaffen i vranghalsen når du leser det. 1000. Et tall som egentlig kunne oppleves som fint, men som i realiteten, med en skakkjørt sentrifuge, er et mareritt av bråk og våte klær.

Men i år sa jeg til gubben at "nå må vi ha ny maskin". Han sa at han ville støtte meg, uansett hva slags vaskemaskin jeg valgte.

Vel, etter å ha valfartet til Expert og Elkjøp de siste dager, og trålet internett på langs og på tvers, kom jeg i ettermiddag fram til at jeg ville kjøpe en Siemens vaskemaskin WM16465DN, lillesøstera dens var på Expert til 4444,- men hadde færre funksjoner.

På Elkjøp kostet den 10, jeg ville fått den for 8. Men så så jeg at den hoppet rett fra 12000 til 16000 omdreininger, og da sa jeg NEI.

Full fart til Elkjøp, som jo også hadde to OK Mielemaskiner til 6 og 8 tusen, den billigste med børster, dog.

Men så fikk jeg en Electrolux maskin EWF1697HDW til 4200, som egentlig koster 5000 på salg, og som koster 8000 over helga. Med frakt helt heim og opp alle trappene mine, blir det 4800 totalt.

En uslåelig pris for en maskin med 10 års motorgaranti, 9 kg, 1600 omdreininger, og mange programmer og valgmuligheter.

Ønsk meg lykke til!!!!!


ERFARINGER:

Jeg fikk maskinen torsdag, og har kost meg med den i flere dager! Støyen, som jeg har vært så redd for, har overhodet ikke vært noe problem, den går veldig stille, og det er kun når jeg kjører på 1600 o/m med full maskin, at den rugger litt og støyer litt mer.

I tillegg er det altså denne dampfunksjonen som er så genial, hev inn krøllete bomullsbukser og mannens uniformsskjorte, og de kom ut som NYSTRØKET!!!!

Men....I dag skulle jeg vaske sengetøy og hadde for første gang i skyllemiddel. Og det ble ikke så bra, dynetrekket var våt og "såpete", enda jeg hadde kjørt ekstra skylling. Nå kjører jeg alt en ekstra hurtigrunde med skylling og sentrifugering, håper det blir bedre, ellers må jeg la være å bruke skyllemiddel?

Svar: Jeg måtte redusere mengden skyllemiddel, da ble det bra!!!!!


Kommentarer

  1. Hei, hei!
    Veldig lenge siden du skrev dette innlegget her, men jeg prøver for det: Har tenkt å kjøpe samme maskin som du har her, men så finner jeg ikke ut hvor lang tid vaskesyklusen på 40- og 60-vask er på? Hadde vært supert om du fikk svart meg - har lett overalt etter svar :)

    Fortsatt fin dag!

    SvarSlett
  2. Hei, du kan velge selv hvor lang syklus du ønsker, en 40 graders vask er på 50 minutter, minimum, og en 60 graders vask er på 1 time, minimum. Anbefaler fortsatt denne!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg