onsdag 23. oktober 2013

Tagine med oksekjøtt

Lovely!
ÅDette er en oppskrift for deg som har tagine, den marokkanske gryta du kan bruke rett på plata.
Bare husk at du må preparere den først, og at varmen må settes på lavt. Hvis du vil lage med kjøtt, følger du oppskriften som den står. Vil du ha uten, dropper du bare kjøttet.

Dette trenger du:

6-7 rene kjøttbiter av okse eller lam, i små stykker

3 ss olje (2 raps/1 oliven)
1 stor løk, i biter - har du annen løk er det bare å hakke og ha i.

1 liten nepe eller kålrot, i middels store terninger
3-4 poteter, i middels store terninger
3 gulrøtter, skåret i to og delt på midten
1/2 paprika i strimler
1 kopp grønne erter, legg i varmt vann sammen med 2 ss rosiner i 5 min. Sil av.
3 tomater, skåret i skiver - eller en boks hakkede tomater.k

1 fedd hakket eller knust hvitløk
1 liten bit ingefær, revet
1/2 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1/2 ts chili
1 ts timian, eller 3 friske kvister
1 liten ts rosmarin
1/2 ts pepper
1 ts taginekrydder (om du har!)/ jeg hadde 1 teskje shsih hebab kryddder over hele taginen til slutt i dag, og det var et bra alternativ.
1 ss paprika
1 ss tomatpuré
1 ts salt
1 kopp vann (2dl)

Friske urter?

1. Sett på taginen på lav varme. Ha i olje og løk og vent til den blir varm. La den surre litt.

2. Ha i ingefær, hvitløk, paprika og krydder, og la det surre litt.

3. Ha i kjøttbitene, og brun dem lett. Mariner dem med litt salt, pepper og spisskummen først. eller bare ha kryderne over når du steker!

4. Ta ut kjøttet, smell på litt olje, og legg gulrota nederst i et mønster inn mot midten. Ha kjøttet over, og deretter potet og nepe. Øverst har du tomat. Poenget er at de som trenger lengst koketid, ligger nederst. Bland i ferske urter, fjern dem gjerne når du serverer. I dag hadde jeg kjøtt nederst og gulrota øverst. Synes det fungerte bra. Det er lov å gjøre det enkelt.

5. ha over tomatpure og vann.

6. Stekes i 1,5 - 2 timer til kjøttet og grønnsakene er møre. Siste 15 minuttene kan du ta av
lokket slik at kraften tyknes litt. Mens det koker bør du av og til øse litt kraft over grønnsakene som ligger øverst.

7. Så kan du eventuelt hakke et par håndfuller med koriander, basilikum eller om du har en annen favoritturt og blande i.

Serveres med ris eller brød, eller cous cous. Smaker ubeskrivelig godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar