fredag 18. oktober 2013

Svigermors hjemmestekte uer

Helt i begynnelsen av stekinga.
Da jeg og svigermor var og spaserte langs moloen her om dagen, kom vi til vår store glede over en fiskebåt i havna. Der kunne vi kjøpe hyse, torsk, makrell, uer og sei, blant annet.

Valget falt på to flotte uer på til sammen to kilo, til den fine pris av 80 kroner. Vel hjemme ble det svigermors jobb å tilberede fisken, og skjære dem opp i passelige porsjonsstykker for steking.

Dette er marinaden:

2 fedd hvitløk
1/2 paprika, rød
1 ss salt
1 ts spisskummen

Knus alt dette sammen i en morter og gni det på fisken. La det stå en stund.

Deretter vender du fisken i litt hvetemel, og steker den på middels varme med litt smør, litt olje, litt ghee og litt kokosfett, om du har.

Det tar ca 20 minutter å få det helt gjennomstekt. Server med ris og litt salat. Det var faktisk ganske nydelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar