søndag 13. oktober 2013

Linsesuppe med kylling og paprika

Dette er en deilig linsesuppe som vi fikk servert ute i friluft på Montebellosenteret. Vi var så heldige å få alle oppskriftene fra kurset, og kokkene ga grønt lys til å videreformidle dem til DEG.

4 porsjoner:

Her får vi suppe og hjemmelagede rundstykker.
Dette trenger du:

2 kyllingfileter, i strimler
1-2 ts spisskummen
salt og pepper
1 løk, finhakket
1 gul/rød paprika, i små terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ts revet ingefær
ca 1/2 rød chili, finhakket
1 boks hakkede tomater
300 gram røde linser
7,5 dl god kyllingkraft (evt fond/kyllingbuljongterning)

Dette gjør du:

  1. Krydre kyllingstrimlene med spisskummen, salt og pepper og la ligge i 15 minutter.
  2. Fres løk og paprika i litt olje til løken blir blank og myk.
  3. Tilsett, hvitløk, ingefær og chili, og la det surre med i 1-2 minutter.
  4. Ha i tomater og kyllingkraft.
  5. Tilsett de avrente linsene, og la de koke til de er møre. Om du bruker ferdigkokte linser (go green), tilsetter du dem mot slutten av koketiden.
  6. Stek kyllingbitene et par minutter, og ha dem trekke i den ferdige suppen et par minutter.
  7. Krydre gjerne litt til, og ha i litt ferskkuttet koriander?
  8. Server umiddelbart, og gjerne med godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar