Linsesuppe med kylling og paprika
Dette er en deilig linsesuppe som vi fikk servert ute i friluft på Montebellosenteret. Vi var så heldige å få alle oppskriftene fra kurset, og kokkene ga grønt lys til å videreformidle dem til DEG.
4 porsjoner:
Dette trenger du:
2 kyllingfileter, i strimler
1-2 ts spisskummen
salt og pepper
1 løk, finhakket
1 gul/rød paprika, i små terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ts revet ingefær
ca 1/2 rød chili, finhakket
1 boks hakkede tomater
300 gram røde linser
7,5 dl god kyllingkraft (evt fond/kyllingbuljongterning)
Dette gjør du:
4 porsjoner:
Her får vi suppe og hjemmelagede rundstykker. |
2 kyllingfileter, i strimler
1-2 ts spisskummen
salt og pepper
1 løk, finhakket
1 gul/rød paprika, i små terninger
2 fedd hvitløk, finhakket
1-2 ts revet ingefær
ca 1/2 rød chili, finhakket
1 boks hakkede tomater
300 gram røde linser
7,5 dl god kyllingkraft (evt fond/kyllingbuljongterning)
Dette gjør du:
- Krydre kyllingstrimlene med spisskummen, salt og pepper og la ligge i 15 minutter.
- Fres løk og paprika i litt olje til løken blir blank og myk.
- Tilsett, hvitløk, ingefær og chili, og la det surre med i 1-2 minutter.
- Ha i tomater og kyllingkraft.
- Tilsett de avrente linsene, og la de koke til de er møre. Om du bruker ferdigkokte linser (go green), tilsetter du dem mot slutten av koketiden.
- Stek kyllingbitene et par minutter, og ha dem trekke i den ferdige suppen et par minutter.
- Krydre gjerne litt til, og ha i litt ferskkuttet koriander?
- Server umiddelbart, og gjerne med godt brød til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar