Kålruletter a la Mama Fawziya
Slik ser det ut før du har i kraften. |
I Egypt er man vill etter ris, og aller best er det når risen fylles i f eks vinblader, kål, uthulede squash eller små auberginer. You name it!
Om du selv har lyst å lage noe så tradisjonelt fra en annen verdensdel, kan jeg hjelpe deg!
For å lage til en stor familie (6-7 stk) trenger du:
2 hodekål
Nå er vi to kokker på kjøkkenet. |
salt
1/2 kg grøtris/eller risotto/paella-ris.
6 tomater, delt i 4 og knust i blender
1 ss salt
(2 ss tomatpure)
(2 ss tomatpure)
1/2 ss pepper
1/2 ss spisskummen
3-4 stilker dill, opphakket
(1 bunt koriander, hakket)
1 løk i små biter
1 ss smør
1 kg lammekjøtt i biter
Dette gjør du:
1. Kok opp en stor kjele med vann. Skjær ut midten av kålen før du har den i kjelen. Fjern bladene forsiktig, og la de trekke noen minutter. Fjern etter hvert, og legg på en stor tallerken.
2. Kok opp vann, med 1 løk, og kok lammet i 1 1/2 time, til den er ferdig.
3. Lag ris: Skyll risen, ha i alle ingrediensene, tomatpureen blander du i litt vann sånn at den fordeles lett i blandingen. Det aller beste er dog å droppe tomatpureen og lage din egen: Stek hakkede tomater med smør noen minutter til vannet slipper litt og du får en saus. Da blir det best! Believe me!!!
Slik ruller vi! |
5. Legg noen "harde" kålbiter nederst i en stor kasserolle for å unngå fastbrenning. Legg rulettene ganske tett over, fyll med krafta fra lammet, til den det dekker nesten over rulettene. Rugg litt på kjelen for å fordele krafta godt.
6. Kok i en time, server med kjøttbitene. Nam Nam Nam!
Kommentarer
Legg inn en kommentar