Ettermiddagskos på balkongen - velkommen!
"Den som ikke er i stand til å bevare et stivnet smil i daglige samvær, er humørsyk."
I dag skal jeg vise deg hvordan du kan lage en fin og annerledes rett, som lett kan erstattes med middag.
Vi pleier å servere denne på gulvet, på avispapir, og spise som de gjør i Midt-Østen.
Salat lager du enkelt, og falafel kjøper du på helsekosten (Anamma er best!!) og steker 6-10 minutter.
Brød har du ferdig, og da trenger du bare lage Masaaa, eller Msaka, en deilig rett med aubergine som du spiser med brød eller lefse.
Du trenger:
- 1-2 auberginer
- 1 grønn paprika
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- stekeolje
- 2 ss tomatpure
- evt 1 opphakket tomat
- 1-2 ts malt spisskummen
Auberginen kan både grilles og stekes:
1) Grill i stekeovn på 220 grader i 40 minutter, skjær et hakk i den langsetter først, vend av og til. Paprikaen kan grilles noe kortere.
2) Steking: Skjær auberginen i tynne skiver, og paprika i små biter. Stekes i litt olje til de er brune på begge sider.
Stek hvitløken i olje til den begynner å bli brun. Så har du i tomatpure, og steker litt til. Ha i salt
og pepper etter smak, + 1/2 ts spisskummen.
Fjern skallet på grønnsakene, og de hvite frøene på paprikaen, og skjær opp i biter.
Ha i grønnsakene + 1 1/2-2 dl vann i en panne. La det småkoke i 15-30 minutter til auberginen er mør.
Dette smaker fantastisk godt!!!!
Kommentarer
Legg inn en kommentar