torsdag 18. april 2013

VERDENS BESTE BIFF!

Til fire veldig sultne personer:

4 pk Gilde ytrefilet (8stk)
salt, pepper, spisskummen, paprika, piffi

1 kg fløtegratinert potet
5 ss revet ost

Salat
evt + Grønnsaksblanding (blomkål, erter, gulrot er godt)

Bearnaisesaus: 3 pakker
300 gram smør
7,5 dl melk

Tørk godt av filetene med papir, la de ligge litt på kjøkkenbenken.

Stek poteten i ovnen, og når den er ferdig, pakker du den inn i alufolie og lar den stå et sted der den holder varmen. Jeg brukte en varmerist med et telys under, det funket flott.

Stek filetene hver for seg  i 45 sekunder på hver side i en stekepanne/grillpanne med litt smør eller ghee (klarnet smør), så de får en fin brunfarge.

Pakk dem inn i folie og stek dem i 7 minutter midt i stekovnen på minst 200 grader. Ta dem ut, og la dem hvile i minimum 15 minutter (maks 30).

Ta dem så ut av folien og etterstek 7 minutter til i ovnen. For å unngå mye gris, anbefaler jeg å ha folie i bunnen av formen som hører til stekovnen.

Salat, saus og grønnsaksblanding kan lages høvelig ferdig i forkant. F.eks kan du lage klart smøret til sausen og smelte det, og når biffene er ferdige, tar du bare og koker opp med melk og pulver.

Dette blir veldig godt, og biffen blir ca medium. Du kan evt skjerpe dem i stekepanna om du vil ha dem godt stekt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar