mandag 22. april 2013

Linsegryte med grønne linser

1-2 bokser ferdige grønne linser
1 løk
3 fedd hvitløk
1 gulrot
1 aubergine
1 rød paprika
1 boks plommetomater
1 ss smør/ghee
1 bit revet ingefær, 3 cm

1 ts korianderpulver
1 ts spisskummen
1 ts garam masala
1 ts libanesisk syvkrydder (valgfritt)
1 ts paprika
1 ts gurkemeie
(vil du gjøre det enkelt tar du litt kurry og litt garam masala)


Grill grønnsakene enkeltvis i folie, aubergine og paprika trenger du ikke ha i folie. Tar ca 30-40 minutter.

Skjær i biter.

I en kasserolle freser du krydrene i litt smør, ha så i resten av ingrediensene, og linsene, samt to kopper vann (4 dl), og kok i 10 minutter. Tilsett salt og pepper, og gjerne revet koriander.

Enklere variant: Dropp å grille noe. Bare hakk grønnsakene og ha dem i etter krydrene, og kok til alt er ferdig. Da kan du ha i linsene på slutten av koketiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar