OVNSBAKT KVEITE I TOMATSAUS



Det er skreisesong igjen, hurra, sørg for at du får med deg den ferskeste skreien hjem.
I dag lager jeg skrei med tomatsaus, du verden så delikat det ble, og et lite alternativ til å bare la den trekke i vann.

Til 4 personer.

1 stor skreiskive per person
salt, pepper, curry, litt paprika

1 rødløk i båter
1 hvitløkskvast, skåret i to
1 boks Coop økologiske tomatbiter
En dæsj deilig olivenolje
En samlet bunt timian, ca 1 håndfull
salt og pepper

Legg alt unntatt fisken i en ildfast form, med timian og olje på toppen. Dryss litt brunt eller vanlig sukker over og stek i ca 30 minutter på 230 grader til den er litt "karamellisert", eller rett og slett flott varmebehandlet.

Nå tar du bort timian, og skviser ut 5-6 fedd fra hvitløksbunten, og kast resten av hvitløken. Deretter mikser du det resterende med stavmikser eller blender.

Krydre fiskeskivene og legg dem i formen med et tynt tomatlag underst. Så har du godt med tomatsaus over fisken, slik at det dekkes skikkelig. Jeg hadde også en knivsodd kajennepepper over og en liten dæsj sitronsaft over, men det kan du droppe. Liker du maten hot, har du selvsagt litt tørket chili i sausen.

Sett inn varmet ovn på 230 grader og ha gjerne folie over de første 20 minuttene. Så tar du av, og følger med litt i ca 10-15 minutter til skreien begynner å dele seg opp i skiver. Ta den gjerne ut og inspiser, men pass på at du ikke brenner deg!!!

Server med ris/potet! Fikk mye skryt for denne, altså!!!!

KOKKETIPS: Vil du lage en enklere variant, er det bare å legge skrei og tomat om hverandre, sammen med resten av ingrediensene, og se hvordan det går!

Kommentarer

Populære innlegg