lørdag 28. mai 2011

FINNBIFF I FLØTESAUS





Dette er en rett der du må bruke litt fintfølelse og smake deg fram til du får den beste smaken!

500g finnbiff (kan også lages med elg)
1 løk
3 fedd hvitløk
smør/olje
ca 4 dl vann
gulrot
viltkrydder
litt paprikakrydder?


frisk timian?

Stek løken lett og ha den i en gryte. Stek finnbiffen i to omganger i stekepanne for å brune den. Ha over salt og pepper, og gjerne litt viltkrydder (det kan du og gni inn i kjøttet på forhånd). Så har du den i gryta, og dekker den med vann. Ha i to gulrøtter, hakket i greie biter.

Kokes opp, og kokes pent i opp i minst en time, kanskje mer, til kjøttet er mørt.

Etter én time har du gjerne i litt hakket sopp (3-4) .

Ha i 2 ss tyttebær
Ha i 3-4 skiver brunost
Ha i noen strimler rød paprika

Spe i 1-2 dl matfløte og kok noen minutter
Ha i 2 ss rømme på slutten

Server med broccoli, blomkål og ris, eller potet/potemos. Litt frisk timian er godt over!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar