søndag 18. april 2010

VERDENS BESTE SPINATSUPPE
















Ingredienser:

250 gram fersk spinat

1 løk i tynne strimler
2-3 fedd knust hvitløk, om du liker hvitløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
salt og pepper

5 dl buljong (kylling eller grønnsak)
3 dl melk
1 dl matfløte

Litt parmesanost?

Vask spinatbladene, og fjern stilkene. Hakk spinaten godt opp. Kokes i 2-5 minutter, deretter kaster du kokevannet. Dette gjøres for å fjerne oksalsyren.

Stek løken lett i smøret til den er blank. Ha i spinaten, og surr den i ca 5-10 minutter. Ha så i hvetemelet, og jobb det godt inn. Tilsett buljongen. Tilsett melk og fløte. Ha i salt og pepper. La suppen surre under lokk i ca 20 minutter. Ha den i en kjøkkenmaskin og kjør den til den er glatt. Så er det bare å varme opp til kokepunktet igjen og servere.

Blir kjempegodt. Liker du parmesan, river du litt og har i suppeskålen når den serveres. Godt med brød og ost.

Større porsjon -4-6 pax:

Da dobler du mengden spinat og har ca 9 dl buljong + 4 dl melk / fløte til sammen.

1 kommentar:

  1. Nam!! Fint bilde, ser veldig godt ut. Dette skal jeg prøve ut. ;)

    SvarSlett