ENKEL BLØTKAKE
Sukkerbrød:
6 små egg, eller 4 store
200 gram sukker
200 gram mel
2 ts bakepulver
Pisk eggedosis av egg og sukker til den er kjempe
"fluffy". Bland mel og bakepulver lett i med
en slikkepott. Ha i en smurt rundform 26 cm,
stekes på nederste rille på 180 grader i 45 min.
Ha bakepapir over etter 30 min, så blir den
ikke for mørk.
Ikke ha trekk mens kaken steker! Ta ut, og avkjøl på rist.
FYLL:
7,5 dl kremfløte
2 ss sukker
Pisk fløte med håndmikser, da har du best kontroll. Pisk
i noen minutter, og følg nøye med. Rull mikserbladene
godt rundt i bollen og langs kantene, sånn at alt blir
pisket like godt, det skal skrangle litt! Avslutt når
kremen er fluffy og hvit. Er den blitt gul, må du bare
begynne på nytt.....da har du laget smør....
1 dl melk + litt kraft fra hermetisk frukt
2 dl vaniljekrem
2 bananer
ca 1 dl bringebærsyltetøy eller ferske jordbær
fruktcoctail til pynt
Del kaken i tre like store deler. Så tar du en spiseskje og bløter bunnen med melk og kraft. Må ikke bli for bløt. Ha deretter på et lag vanlilje krem, deretter vanlig
krem. Ha bæra oppå dette til slutt.
Legg på nytt kakelag. Ha litt melk på denne også, men ikke mye. Ha på krem og vaniljekrem, og banan i tynne skiver.
Legg på logget. Ha på resten av kremen, også langs sidene. Pynt med fruktcoctail
eller annen kakepynt.
Settes kaldt, og serveres. Godt!
FORSLAG TIL ANNET FYLL FRA MATMONS.NET:
Gelekake:
1 liten boks ananas
2 pk kirsebærgelé
1 pk. Vaniljekrem
Bananer, druer og klementiner
1 pk. kremfløte
Del kaken i tre deler. Legg delene rett på serveringsfatet etterhvert.
Dynk alle lagene litt etterhvert med fruktsaft fra ananasen.
Nederste lag: Vaniljekrem tilsatt bananer i skiver.
Midten: Visp 3 dl fløte til krem og bland i ananasbiter,fersken i biter eller annet. Sett evt. av litt krem å pynte kaken med når den er ferdig avkjølt.
Toppen:
Geléen lages i kjele etter anvisning på pakken.
Sett kjelen inn i fryseren til geléen er halvstiv. Den er da litt "grumsete" slik at den er bevegelig slik at du kan arbeide med den når den skal fordeles på kaken. Dette kan ta litt tid. Rør med skje innimellom for å kjenne på konsistensen mens den stivner.
Fordel på toppen: Bananskiver, clementinbåter og halve druer(fjern stenene)i pent mønster. Clementinbåter ytterst rundt kanten, så bananer og til sist druer.
Ringen til springformen settes så rundt kaken uten å strammes. Hell halvstiv gele over og hjelp til med en skje eller kniv for å få gelè ned på sidene. (Det går også fint an å kun ha gelè på toppen, bruk da 1 pk. gelé, men da må formen strammes. Du trenger da mer kremfløte til å du smøre krem rundt kanten som pynt).
Sett til avkjøling i kjøleskapet. Bruk en kniv med varmt vann for å løsne geléen fra ringen når kaken er avkjølt.
6 små egg, eller 4 store
200 gram sukker
200 gram mel
2 ts bakepulver
Pisk eggedosis av egg og sukker til den er kjempe
"fluffy". Bland mel og bakepulver lett i med
en slikkepott. Ha i en smurt rundform 26 cm,
stekes på nederste rille på 180 grader i 45 min.
Ha bakepapir over etter 30 min, så blir den
ikke for mørk.
Ikke ha trekk mens kaken steker! Ta ut, og avkjøl på rist.
FYLL:
7,5 dl kremfløte
2 ss sukker
Pisk fløte med håndmikser, da har du best kontroll. Pisk
i noen minutter, og følg nøye med. Rull mikserbladene
godt rundt i bollen og langs kantene, sånn at alt blir
pisket like godt, det skal skrangle litt! Avslutt når
kremen er fluffy og hvit. Er den blitt gul, må du bare
begynne på nytt.....da har du laget smør....
1 dl melk + litt kraft fra hermetisk frukt
2 dl vaniljekrem
2 bananer
ca 1 dl bringebærsyltetøy eller ferske jordbær
fruktcoctail til pynt
Del kaken i tre like store deler. Så tar du en spiseskje og bløter bunnen med melk og kraft. Må ikke bli for bløt. Ha deretter på et lag vanlilje krem, deretter vanlig
krem. Ha bæra oppå dette til slutt.
Legg på nytt kakelag. Ha litt melk på denne også, men ikke mye. Ha på krem og vaniljekrem, og banan i tynne skiver.
Legg på logget. Ha på resten av kremen, også langs sidene. Pynt med fruktcoctail
eller annen kakepynt.
Settes kaldt, og serveres. Godt!
FORSLAG TIL ANNET FYLL FRA MATMONS.NET:
Gelekake:
1 liten boks ananas
2 pk kirsebærgelé
1 pk. Vaniljekrem
Bananer, druer og klementiner
1 pk. kremfløte
Del kaken i tre deler. Legg delene rett på serveringsfatet etterhvert.
Dynk alle lagene litt etterhvert med fruktsaft fra ananasen.
Nederste lag: Vaniljekrem tilsatt bananer i skiver.
Midten: Visp 3 dl fløte til krem og bland i ananasbiter,fersken i biter eller annet. Sett evt. av litt krem å pynte kaken med når den er ferdig avkjølt.
Toppen:
Geléen lages i kjele etter anvisning på pakken.
Sett kjelen inn i fryseren til geléen er halvstiv. Den er da litt "grumsete" slik at den er bevegelig slik at du kan arbeide med den når den skal fordeles på kaken. Dette kan ta litt tid. Rør med skje innimellom for å kjenne på konsistensen mens den stivner.
Fordel på toppen: Bananskiver, clementinbåter og halve druer(fjern stenene)i pent mønster. Clementinbåter ytterst rundt kanten, så bananer og til sist druer.
Ringen til springformen settes så rundt kaken uten å strammes. Hell halvstiv gele over og hjelp til med en skje eller kniv for å få gelè ned på sidene. (Det går også fint an å kun ha gelè på toppen, bruk da 1 pk. gelé, men da må formen strammes. Du trenger da mer kremfløte til å du smøre krem rundt kanten som pynt).
Sett til avkjøling i kjøleskapet. Bruk en kniv med varmt vann for å løsne geléen fra ringen når kaken er avkjølt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar