VERDENS BESTE LAKS I WOK MED LIME OG KORIANDER
Ingredienser:
700 gram laks Z
1 løk, i tynne strimler
1 vårløk, tynt kuttet
1 rød fersk chili, kuttet tynt opp
1 bit revet ingefær, på størrelse med en valnøtt
1 rød paprika, i tynne strimler
1 gulrot, i tynne strimler
1 lime
2 ss woksaus (fra ferdigpakke, jeg bruker hoisinsaus med hvitløk)
1 liten potte koriander (ca 3 ss)
DETTE GJØR DU:
700 gram laks uten skinn og ben kuttes i ca 2 X 2 cm store terninger. Lag en saus av woksausen og ha i presset lime. Ha dette, og salt og pepper, over laksen.
Imens steker du løkene lett, og har i chili, ingefær, og grønnsakene. Etter ca 5 minutter har du i fisken, og stek den i ca 10 minutter, til du ser at kjøttet "slipper", og får en fin rosa farge over det hele. Jeg hadde ikke sterk varme, plata stod på 4.
Du må gjerne ha mer salt og pepper over, og litt chilipulver, om du liker den sterk. Jeg hadde også i 2 ss søt chilisaus, og synes det ble godt, men det er ikke nødvendig.
Så har du finthakket koriander, og blander det lett inn.
Serveres med ris og soyasaus, og gjerne med en salat til. Smaker godt!
700 gram laks Z
1 løk, i tynne strimler
1 vårløk, tynt kuttet
1 rød fersk chili, kuttet tynt opp
1 bit revet ingefær, på størrelse med en valnøtt
1 rød paprika, i tynne strimler
1 gulrot, i tynne strimler
1 lime
2 ss woksaus (fra ferdigpakke, jeg bruker hoisinsaus med hvitløk)
1 liten potte koriander (ca 3 ss)
DETTE GJØR DU:
700 gram laks uten skinn og ben kuttes i ca 2 X 2 cm store terninger. Lag en saus av woksausen og ha i presset lime. Ha dette, og salt og pepper, over laksen.
Imens steker du løkene lett, og har i chili, ingefær, og grønnsakene. Etter ca 5 minutter har du i fisken, og stek den i ca 10 minutter, til du ser at kjøttet "slipper", og får en fin rosa farge over det hele. Jeg hadde ikke sterk varme, plata stod på 4.
Du må gjerne ha mer salt og pepper over, og litt chilipulver, om du liker den sterk. Jeg hadde også i 2 ss søt chilisaus, og synes det ble godt, men det er ikke nødvendig.
Så har du finthakket koriander, og blander det lett inn.
Serveres med ris og soyasaus, og gjerne med en salat til. Smaker godt!
Kommentarer
Legg inn en kommentar