søndag 18. april 2010

VERDENS BESTE CHILIREKER I WOK

En litt skarp rett med reker, perfekt til aftens!

Denne har jeg tatt fra en "innvandrerkokebok".











INGREDIENSER:

3 ss olje
1 liten løk, finhakket
2,5 cm fersk ingefær, skrellet og revet
1-2 fersk chili

6-8 cherrytomater, delt i to
2 fedd hvitløk, presset
375 gram rå haler av tigerreker (Findus har vannameia-reker, de er perfekte) , helt tint hvis de har vært frosne, og uten skall

2 ss tomatpuré
1 ss hvitvinseddik
en klype sukker
1 ts salt
1 ts garam masala
2 ts cumin
2 ts paprika

1. Varm opp oljen i en wok eller stor stekepanne. Ha i oljen og varm den ved middels varme. Ha i løk, ingefør, hvitløk og chili eller chilipulver, og rørestek i 2-3 minutter til grønnsakene er myke.

2. Ha i rekene, skru opp til sterk varme og rørestek i 1-2 minutter, eller til rekene blir rosa. Ha over garam masala, cumin og paprika og rør det godt inn. Tilsett tomater, vineddike, sukker og salt. Skru opp til sterk varme og rørestek i flere minutter eller til blandingen har tyknet, men vær forsiktig så cherrytomatene ikke mister formen. Smak til med mer salt om nødvendig. Server med en gang, og pynt gjerne med korianderkvaster.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar