VERDENS BESTE KYLLINGPAI
Ingredienser:
1 pk ferdig butterdeig fra Findus
Fyll:
3/4 grillet kylling, kuttes i små biter
1/2-1 rødløk, fint hakket
1/3 purreløk, i tynne skiver
1/2-1 paprika, i helt små biter
Litt frossen spinat, 4-5 biter
Ca 100 gram broccoli, i små buketter
1 liten gulrot, kuttet i helt små biter
ca 50-70 gram fetaost i biter
1 dl parmesan, revet
Har du litt paprika, eller andre grønnsaker du liker og setter farge på retten, kutt dem smått opp og ha oppi!
Salt og pepper
1 ss piffikrydder
1 ss pizzakrydder
1 pk ferdig butterdeig fra Findus
Fyll:
3/4 grillet kylling, kuttes i små biter
1/2-1 rødløk, fint hakket
1/3 purreløk, i tynne skiver
1/2-1 paprika, i helt små biter
Litt frossen spinat, 4-5 biter
Ca 100 gram broccoli, i små buketter
1 liten gulrot, kuttet i helt små biter
ca 50-70 gram fetaost i biter
1 dl parmesan, revet
Har du litt paprika, eller andre grønnsaker du liker og setter farge på retten, kutt dem smått opp og ha oppi!
Salt og pepper
1 ss piffikrydder
1 ss pizzakrydder
litt paprika!
Eggestand:
3-4 egg
2 dl matfløte (eller h-melk)
Eggestand:
3-4 egg
2 dl matfløte (eller h-melk)
1 neve frisk koriander
1 neve frisk timian
DETTE GJØR DU:
Tin butterdeigen i ca 20 minutter. Ha litt mel på bordet, og legg de 5 platene oppå hverandre. Kjevle deretter ut deigen til den er stor nok til å dekke bunnen og sidene på paiformen. Har du en liten paiform, kan du bruke 4 plater. Bare pass på å få det jevnt, og når du har lagt deigen i, tar du bort overskytende deig.
Deretter: Prikk i deigen med en gaffel, og sett den til kjøling i 30 minutter.
Deretter steker du den i ovnen på ca 200 grader i 15 minutter, før du har i fyllet. Her kan bunnen blåse seg opp, du kan ha et matpapir i bunnen og legge i matlinser for å forhindre det, men jeg synes ikke selv at det har vært noe problem.
Deretter har du i fyllet og eggestanden, og steker videre i ca 30 minutter på 130 grader til eggestanden er stivnet.
Hva med fyllet?
Du steker løkene lett i ca 5 min., ha i grønnsaker og stek 3 minutt til. Ha i kyllingbitene, krydre med salt og pepper, pizzakrydder og piffi. Om 1 spiseskje virker mye, reduserer du litt. Bland inn fetaosten.
Egg og fløte piskes i en bolle, og ha i ferske krydder.
Så legger du i bunnen kyllingblanding, og ha over eggestanden, og deretter parmesanosten, og steker!
Smaker godt med salat og ris til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar