lørdag 6. mars 2010

VERDENS BESTE KYLLINGPAI




Ingredienser:

1 pk ferdig butterdeig fra Findus

Fyll:

3/4 grillet kylling, kuttes i små biter

1/2-1 rødløk, fint hakket
1/3 purreløk, i tynne skiver
1/2-1 paprika, i helt små biter
Litt frossen spinat, 4-5 biter
Ca 100 gram broccoli, i små buketter
1 liten gulrot, kuttet i helt små biter
ca 50-70 gram fetaost i biter
1 dl parmesan, revet

Har du litt paprika, eller andre grønnsaker du liker og setter farge på retten, kutt dem smått opp og ha oppi!

Salt og pepper
1 ss piffikrydder
1 ss pizzakrydder

litt paprika!

Eggestand:

3-4 egg
2 dl matfløte (eller h-melk)

1 neve frisk koriander



1 neve frisk timian






DETTE GJØR DU:






Tin butterdeigen i ca 20 minutter. Ha litt mel på bordet, og legg de 5 platene oppå hverandre. Kjevle deretter ut deigen til den er stor nok til å dekke bunnen og sidene på paiformen. Har du en liten paiform, kan du bruke 4 plater. Bare pass på å få det jevnt, og når du har lagt deigen i, tar du bort overskytende deig.






Deretter: Prikk i deigen med en gaffel, og sett den til kjøling i 30 minutter.






Deretter steker du den i ovnen på ca 200 grader i 15 minutter, før du har i fyllet. Her kan bunnen blåse seg opp, du kan ha et matpapir i bunnen og legge i matlinser for å forhindre det, men jeg synes ikke selv at det har vært noe problem.






Deretter har du i fyllet og eggestanden, og steker videre i ca 30 minutter på 130 grader til eggestanden er stivnet.






Hva med fyllet?






Du steker løkene lett i ca 5 min., ha i grønnsaker og stek 3 minutt til. Ha i kyllingbitene, krydre med salt og pepper, pizzakrydder og piffi. Om 1 spiseskje virker mye, reduserer du litt. Bland inn fetaosten.






Egg og fløte piskes i en bolle, og ha i ferske krydder.






Så legger du i bunnen kyllingblanding, og ha over eggestanden, og deretter parmesanosten, og steker!









Smaker godt med salat og ris til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar